Ελλάδα

Σπύρος Φωκάς: Σε τραγική κατάσταση ο ηθοποιός – «Είναι κατάκοιτος, ζει σε προκάτ με 600 ευρώ»

Σπύρος Φωκάς: Σε τραγική κατάσταση ο ηθοποιός – «Είναι κατάκοιτος, ζει σε προκάτ με 600 ευρώ»

Ο Σπύρος Φωκάς αντιμετωπίζει γενναία τα σοβαρά προβλήματα υγείας που έχει, όμως η κατάσταση στη ζωή του είναι τραγική, με τη Σοφία Μπαλάση, ηθοποιό και καλή φίλη της οικογένειας, να περιγράφει τις δυσκολίες που περνάει.

Μιλώντας στην Espresso, σημειώνει ότι «ο Σπύρος είναι κατάκοιτος στο κρεβάτι και δεν μπορεί να σηκωθεί. Ζει σε ένα σπίτι προκάτ, που τον χειμώνα είναι σαν ιγκλού και το καλοκαίρι δεν μπορείς να σταθείς από τη ζέστη. Μαζί με τη σύζυγό του παίρνουν μια σύνταξη της τάξεως των 600 ευρώ, χωρίς καν να έχουν φαγητό, με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται. Χαρακτηριστικό τραγικό παράδειγμα είναι ότι όταν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Κορίνθου, το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο σπίτι του και εκεί βρίσκονταν άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ για να του κόψουν το ρεύμα».

Στη συνέχεια, η Σοφία Μπαλάση έκανε έκκληση προς την Πολιτεία να βοηθήσουν τον Σπύρο Φωκά: «Είναι μεγάλη ανάγκη αυτή τη στιγμή ο Σπύρος μαζί με τη σύζυγό του να μείνουν σε κάποιο σπίτι κανονικό για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς. Επίσης ο Σπύρος χρειάζεται μια γυναίκα να τον φροντίζει διότι, ενώ η Λίλιαν κάνει ότι μπορεί, έχει και αυτή τα δικά της προβλήματα υγείας. Είναι ντροπή να υπάρχει αυτή η αδιαφορία από το ελληνικό κράτος σε έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες ηθοποιούς».

Πηγή: vradini.gr

Back to top button