Πολιτική

Στήριξη Κεραμέως σε εκπαιδευτικούς μετά το επεισόδιο με αρνητές στα Καμίνια

https://www.protothema.gr/life-style/article/1162403/krustallia-i-anartisi-tis-gia-tin-sunergasia-tis-me-ton-niko-verti/

Συνέντευξη στο Open παραχώρησε η Νίκη Κεραμέως, η οποία στήριξε τους εκπαιδευτικούς μετά το επεισόδιο στα Καμίνια, ενώ αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των μαθητών.

Η υπουργός Παιδείας είπε ότι το 17% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών και το 30% των μαθητών του Λυκείου έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, γεγονός που δείχνει ότι τα ποσοστά εμβολιασμών στους εφήβους ολοένα και αυξάνονται.

Η ίδια υποστήριξε ότι τα συχνά τεστ, στα οποία έχει επιμείνει η κυβέρνηση για τα σχολεία, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικά για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερης αραίωσης των τμημάτων στα σχολεία.

Αναφορικά με τους αρνητές γονείς μαθητών είπε ότι υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ αναφερόμενη στο περιστατικό με τη μήνυση σε βάρος καθηγητών τόνισε: «Συγχαίρω τη διευθύντρια που έκανε τη δουλειά της. Θα είμαστε κοντά στους λειτουργούς. έχει δοθεί οδηγία σε όλα τα Σώματα, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Για τα παιδιά που δεν φοιτούν λόγω των απόψεων των γονέων τους σημείωσε: «Το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο. Η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο το οποίο έχει θεσπιστεί το οποίο νομίζω είναι αναλυτικότατο και προβλέπει κάθε περίπτωση. Η απόφαση της κυβέρνησης και μετά από εισήγηση των ειδικών είναι για αποκλειστικά διά ζώσης εκπαίδευσης. Το σχολείο λειτουργεί κανονικά.

Επιστρέφουμε στην κανονικότητα με δύο πολύ βασικά όπλα. Το πρώτο είναι το εμβόλιο. Αυτό δεν το είχαμε πέρυσι. Και αλλάζει πάρα πολύ τα δεδομένα. Στους εκπαιδευτικούς έχουμε ξεπεράσει το 82% (στους εμβολιασμούς). […] Στην ηλικία 12-14 εμβολιασμένοι με μία δόση είναι πάνω από 17% και στην ηλικία του λυκείου φτάνουμε το 30%. Αρκεί; Όχι είναι η απάντηση».

Πηγή: vradini.gr

Back to top button