Κόσμος

Στο νοσοκομείο με πνευμονία ο Πρόεδρος του ΕΚ Ντέβιντ Σασόλι

Με πνευμονία νοσηλεύεται από την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στο Νοσοκομείο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι.

Στον Πρόεδρο Σασόλι, ο οποίος αισθάνθηκε μια ξαφνική αδιαθεσία ανεβάζοντας και πυρετό την περασμένη Τρίτη το βράδυ, έγιναν αμέσως τεστ αντιγόνου καθώς και τεστ PCR, στα οποία βρέθηκε αρνητικός στην Covid 19, ενώ του συστήθηκε να παραμείνει στο σπίτι για ανάπαυση.

Στην συνέχεια ωστόσο κρίθηκε από τους επιβλέποντες ιατρούς του ότι έπρεπε να νοσηλευτεί. Πριν από λίγο σε μια λιτή δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Προέδρου αναφέρεται ότι: «Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο στο Στρασβούργο την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου. Μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις διαγνώστηκε με πνευμονία και αμέσως νοσηλεύτηκε. Είναι σε καλή κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου εξαιτίας της ασθένειας του, δεν μπόρεσε να προεδρεύσει την περασμένη εβδομάδα της κορυφαίας διαδικασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ομιλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λαίεν για την κατάσταση στην Ευρώπη. Την θέση του είχε λάβει τότε η αντιπρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα.

Πηγή: vradini.gr

Back to top button