Πολιτική

Θεσσαλονίκη: Εκτάκτως αύριο στην πόλη Πλεύρης – Γκάγκα – Μια ανάσα από το lockdown

Θεσσαλονίκη: Εκτάκτως αύριο στην πόλη Πλεύρης - Γκάγκα - Μια ανάσα από το lockdown

Η ανησυχία για το επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη εντείνεται ολοένα και περισσότερο, για αυτό και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, θα επισκεφτούν την πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συσκέψεις θα περιλαμβάνουν τους δημάρχους και τους υγειονομικούς φορείς της περιοχής, καθώς η βόρεια Ελλάδα εμφανίζει ραγδαία αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη.

Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα

Βεβαρυμμένη είναι επιδημιολογικά η Βόρεια Ελλάδα, ενώ η Θεσσαλονίκη «φλερτάρει» έντονα με μίνι lockdown.

Στη Βόρεια Ελλάδα έχουν γίνει πολλές νοσηλείες, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης σήμερα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιοχής:

Σε απλές κλίνες είναι 248 ασθενείς (το 81,5% δεν έχουν εμβολιαστεί), 22 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα αυξημένης ροής οξυγόνου εκ των οποίων όλοι είναι ανεμβολίαστοι και 53 ασθενείς σε ΜΕΘ εκ των οποίων το 96,2% δεν έχει εμβολιαστεί.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας εμφανίστηκε ανήσυχος και επισήμανε ότι «καταγράφεται αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Πηγή: vradini.gr

Back to top button