Κόσμος

Το τουρκικό Υπ.Εξ καλεί την Ελλάδα να αναγνωρίσει τη σφαγή των Τούρκων στην Τριπολιτσά

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να αναγνωρίσει τα γεγονότα σχετικά με τη «σφαγή των Τούρκων στην Τριπολιτσά», το διοικητικό κέντρο της Πελοποννήσου που πολιορκήθηκε από τους Έλληνες το 1821.

Σε ένα μήνυμα στο Twitter που δημοσιεύτηκε με αφορμή την 200ή επέτειο του συμβάντος, το υπουργείο υπενθύμισε ότι δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι «δολοφονήθηκαν άγρια» στην Τριπολιτσά.

«Αυτή η απάνθρωπη σφαγή, η οποία είχε ως στόχο να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο να επιβιώσει στην Πελοπόννησο, έχει γραφτεί ως ένα μαύρο στίγμα στην ιστορία. Όσοι κάνουν το λάθος να εκπαιδεύουν στρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε κάθε ευκαιρία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δικές τους θηριωδίες δεν μπορούν ποτέ να ξεχαστούν και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα ειλικρινά », ανέφερε το υπουργείο.

Η Τριπολιτσά ήταν το διοικητικό κέντρο της επαρχίας Πελοποννήσου στη νότια Ελλάδα και ήταν υπό το καθεστώς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τα τέλη του 14ου αιώνα.

Ένας μεγάλος αριθμός πλούσιων Τούρκων, Εβραίων και Μουσουλμάνων Αλβανών ζούσε στην πόλη, η οποία σήμερα είναι γνωστή ως Τρίπολη.

Πηγή: hurriyetdailynews.com

Πηγή: vradini.gr

Back to top button