Πολιτική

Τσίπρας σε αγρότες Πέλλας: Στην υπαρξιακή αγωνία απαντάμε με σχέδιο και όχι με υπερφίαλες κραυγές

Έχοντας απαξιώσει τις αναφορές του πρωθυπουργού σε χαβιάρια, σαμπάνιες και κουβαδάκια με την επισήμανση πως οι ύβρεις και ο διχαστικός λόγος δεν κρύβουν τα προβλήματα ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τους αγρότες της Πέλλας στους οποίους και είπε ότι πρέπει να σταματήσει η λεηλασία του δημόσιου πλούτου.

Η Πέλλα ήταν ένας από τους σταθμούς του Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς η Κουμουνδούρου επιθυμεί να αξιοποιήσει το αρνητικό κλίμα που καταγράφεται σε πολλούς νομούς της Μακεδονίας όπου η ΝΔ καταγράφει σημαντική φθορά.

Στις επαφές που είχε με εκπροσώπους 30 συνεταιριστικών ενώσεων του νομού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι στην υπαρξιακή αγωνία των αγροτών “θα πρέπει να απαντήσουμε με σχέδιο και προτάσεις και όχι με υπερφίαλες κραυγές” σχολιάζοντας πως αυτό που πρέπει να γίνει πρώτο είναι “να σταματήσουμε τη ρεμούλα”.

Μίλησε για πρωτοφανή κατάσταση που βιώνει ο τόπος και προέταξε ως προτεραιότητα το να μπει φραγμός στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, στο να επανέλθει η δικαιοσύνη και με σχέδιο να δημιουργηθούν υποδομές για τους αδύναμους τους παραγωγούς και τη μεσαία τάξη που λεηλατείται “από τον μηχανισμό της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας”.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα συντελείται μία πρωτοφανής αναδιανομή του εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους και από τους μεσαίους και τους φτωχούς σε κάποιους λίγους και ισχυρούς που βλέπουν τα κέρδη τους να πολλαπλασιάζονται και παθαίνουν ίλιγγο από τα υπερκέρδη “την ώρα η μέση οικογένεια, ο κόσμος της παραγωγής και της μισθωτής εργασίας βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας”.

tsipras agrotes 2

Απευθυνόμενος στους αγρότες είπε ότι ο μηχανισμός της αισχροκέρδειας μπορεί να παταχθεί μόνο με πολιτική βούληση.

“Δεν θα σάς υποσχεθώ ότι θα κάνω θαύματα γιατί δεν είμαστε θαυματοποιοί, αυτό που μπορούμε να σάς υποσχεθούμε είναι ότι θα ξαναφέρουμε στον τόπο αυτό που έχει χαθεί τα τελευταία τρία χρόνια, τη δικαιοσύνη” είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αναφερόμενος ειδικά στον αγροτικό κόσμο σημείωσε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι η τεράστια διαφορά της τιμής των προϊόντων από το χωράφι με αυτή που βλέπει στο ράφι ο καταναλωτής.

Σύμφωνα με την Eurostat, η Ελλάδα έχει και εδώ αρνητική πρωτιά καθώς είναι η χώρα με τους μικρότερους μισθούς, με τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη, με υψηλότερη τιμή ρεύματος και την υψηλότερη ψαλίδα ανάμεσα στην τιμή που έχει το αγροτικό προϊόν στο χωράφι σε σχέση με αυτή που βρίσκουμε στο ράφι. Μεσοσταθμικά είναι 300%” είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα σε δήλωσή του στην Έδεσσα ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι οι πολίτες υποφέρουν, η Δημοκρατία υπονομεύεται από παρακρατικές μεθόδους και την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός κρύβεται από τη Βουλή.

“Δεν έρχεται να δώσει απαντήσεις, αλλά προτιμά να πηγαίνει σε προστατευμένα κομματικά ακροατήρια και να εκτοξεύει ύβρεις, εξυπνάδες και διχαστικό λόγο” ανέφερε.

Back to top button