Κόσμος

Τζόνσον σε Μακρόν για τη συμμαχία AUKUS: «Σύνελθε»

Με νουθεσίες στη γαλλική κυβέρνηση, ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, προέτρεψε σήμερα την Γαλλία να ξεπεράσει την οργή της για τη συμμαχία AUKUS, η οποία οδήγησε σε αθέτηση της συμφωνίας μεταξύ Αυστραλίας και Γαλλίας για την αγορά υποβρυχίων.

«Αυτό που θέλω να πω σχετικά είναι ότι νομίζω ότι ήρθε η ώρα για τους αγαπημένους μας φίλους να συνέλθουν prenez un grip) και να με αφήσουν ήσυχο (donnez-moi un break)», είπε ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για τη συνεχιζόμενη διαμάχη για την πρωτοβουλία AUKUS.

«Η συμμαχία αυτή αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την παγκόσμια ασφάλεια. Είναι τρεις πολύ στενοί σύμμαχοι που σκέφτονται ο ένας τον άλλο και δημιουργούν μια νέα συνεργασία για την ανταλλαγή τεχνολογίας».

«Δεν είναι μια συμμαχία που αποκλείει άλλους, δεν προσπαθεί να επιβληθεί σε κανέναν. Δεν είναι εχθρική προς την Κίνα, για παράδειγμα».

«Υπάρχει για να εντείνει τους δεσμούς και τη φιλία μεταξύ τριών χωρών με τρόπο που πιστεύω ότι θα είναι επωφελής για τα πράγματα στα οποία πιστεύουμε».

Πηγή: vradini.gr

Back to top button