Πολιτική

Βαρβιτσιώτης σε Ευρωπαίους επιτρόπους: Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Βαρβιτσιώτης σε Ευρωπαίους επιτρόπους: Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τις Διοργανικές Σχέσεις και τη Διερεύνηση Προοπτικών Μάρος Σεφτσοβιτς είχε στις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε σε ανάρτησή του στο τουίτερ: «Με τον συζητήσαμε σήμερα για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Τον ενημέρωσα για την πορεία του Διαλόγου στην Ελλάδα και συμφωνήσαμε ότι είναι η ώρα να μιλήσουν ανοιχτά οι πολίτες για το πού θέλουν να πάει η Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει να ακούσει, αν θέλει να προχωρήσει».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συνάντησε τον επίτροπο για τη Διεύρυνση και τη Γειτονία, Όλιβερ Βάρχελι. «Τόνισα σήμερα στον Επίτροπο Όλιβερ Βάρχελι ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Η ΕΕ πρέπει να είναι συνεπής & αξιόπιστη απέναντι τους. Θα συνεχίσουμε να προωθούμε την ευρωπαϊκή Ιδέα στους γείτονές μας, γιατί η ΕΕ είναι ισχυρότερη, όταν είναι ολοκληρωμένη» σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Από την πλευρά του, ο κ. Βάρχελι ευχαρίστησε τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για «την καλή συζήτηση». «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για τις προτεραιότητές μας».

Τέλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους. «Με τον Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους μιλήσαμε σήμερα για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους στη Μεσόγειο & την ανάγκη προστασίας της, σε συνέχεια της Συνόδου EUMED. Ζήτησα την ενεργοποίηση της ΕΕ ιδίως στο ζήτημα της παράνομης τουρκικής αλιείας» ανέφερε στην ανάρτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: vradini.gr

Back to top button