Πολιτική

Ζαχαριάδης για ΔΕΗ: Ό,τι ζήταγε η Τρόικα, τα κάνει τώρα ο Μητσοτάκης (vid)

Ζαχαριάδης για ΔΕΗ: Ό,τι ζήταγε η Τρόικα, τα κάνει τώρα ο Μητσοτάκης (vid)

Οι βουλευτές Γιάννης Παππάς (ΝΔ) και Κώστας Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) είχαν στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο έντονη πολιτική αντιπαράθεση για την περεταίρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, εν μέσω διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, το γεγονός πώλησης του 17% της ΔΕΗ σηματοδοτεί ότι η εταιρεία είναι ισχυρή. «Επί ΣΥΡΙΖΑ χρώσταγε περίπου 2,5 δις. Σημαντικό σε μια επιχείρηση να έχεις πάνω από 33%. Το κράτος διατηρεί το 34%» σημείωσε.

Και συνέχισε: «Θα δώσουμε τη δυνατότητα στην ΔΕΗ να αγοράσει ΑΠΕ και δημιουργία ΑΠΕ στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια».

Απαντώντας στα περί «ξεπουλήματος» για τα οποία καταγγέλλει η αντιπολίτευση την κυβέρνηση, είπε: «Όποιος θα ήθελε να ‘’ξεπουλήσει’’ τη ΔΕΗ, δεν θα το έκανε όταν η κεφαλοποίηση έφτανε στα 2 δις, αλλά όταν ήταν στα 300 εκατομμύρια. Όποιος ξέρει από νούμερα αντιλαμβάνεται την αλήθεια».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι «θα γίνουν τρομερές επενδύσεις σε ΑΠΕ και ο καταναλωτής θα κερδίσει φθηνή ενέργεια τις επόμενες δεκαετίες».

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαχαριάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι λειτουργεί εν κρυπτώ.

«Μια ώρα ομιλία, δυόμιση ώρες συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, γιατί δεν είπε τίποτα ο κ. Μητσοτάκης; Λειτουργεί στο σκοτάδι, όλες του οι επιλογές θέλει να είναι στα κρυφά, στα μουλωχτά. Θα αποφύγει να έρθει στη Βουλή να συζητήσει αυτό το ζήτημα» τόνισε.

«Ό,τι ζήταγε η Τρόϊκα τα προηγούμενα δέκα χρόνια και δεν τα έκανε κανείς, τα κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από μόνη της» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν προλάβατε να πουλήσετε τη ΔΕΗ» απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Δεν θέλαμε να πουλήσουμε την ΔΕΗ. Θέλουμε ισχυρή την παρουσία του δημόσιου τομέα με πλειοψηφικό πακέτο, για να μπορεί να κάνει κοινωνική πολιτική για τους πολίτες» αντέτεινε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Παραδώσαμε το ρεύμα 12% φθηνότερο από ότι το παραλάβαμε. Σήμερα είναι πολύ ακριβότερο, λόγω και της συγκυρίας και των ιδεοληψιών του κ. Μητσοτάκη» υπογράμμισε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: vradini.gr

Back to top button