Lifestyle

Ζώδια: «Βιτριολικές»… αστρολογικές απόψεις

Ζώδια: «Βιτριολικές»... αστρολογικές απόψεις

Οι όψεις ενός Γενέθλιου χάρτη είναι ικανές να δηλώσουν τον άνθρωπο που δυνάμει μπορεί να γίνει θύτης ή θύμα, που μπορεί να έχει παραβατικές συμπεριφορές, εθισμούς ή και τάσεις σεξουαλικής βίας.

Ο Γενέθλιος χάρτης μας είναι το Ψυχογράφημα μας και δείχνει αυτό το οποίο έχουμε έρθει να εξυπηρετήσουμε. Ο Αστρολογικός μας χάρτης είναι ο χαρακτήρας μας, είναι οι δυνατότητες και οι αδυναμίες μας, είναι τα τρωτά και τα άτρωτά μας. Αυτό που μπορεί να κρύψει ο άνθρωπος δεν μπορεί να το κρύψει το κοσμικό του αποτύπωμα!

Με τα σκληρά τετράγωνα Κρόνου / Ουρανού σε σταθερά ζώδια το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες πρωτοφανών γεγονότων βίας, εκδικητικότητας, σεξουαλικών σκανδάλων και κυρίως γυναικοκτονιών σε απίστευτα γρήγορους και επαναλαμβανόμενους ρυθμούς.

Η αστρολόγος Βάσια Μαυράκη

Η ερώτηση που δέχομαι σχεδόν καθημερινά και κυρίως από ανήσυχες μητέρες είναι αν στους χάρτες των συντρόφων των παιδιών τους, φαίνεται να υπάρχει βίαιη φύση, κακοποιητική σωματικά ή λεκτικά.

Η απάντηση στην ερώτηση είναι το πόσο σημαντικός είναι ο συνδυασμός, το πως επιδρά ο ένας άνθρωπος πάνω στον άλλο, η συναστρία τους δηλαδή.

Όταν σε μία σχέση οι άνθρωποι μοιράζονται όψεις ευκολίας, τα πράγματα μπορεί να λειτουργήσουν ομαλά, στην αντίθετη περίπτωση που οι άνθρωποι μοιράζονται δύσκολες, κοφτερές, όψεις οι συμπεριφορές μπορεί να ξεφύγουν.

Δεν αφορούν όλα σε όλους, αφορούν απολύτως προσωπικά τον καθένα και δεν έχουν την ίδια βαρύτητα επιρροής σε όλους τους χάρτες.

Εντελώς διαφορετικά θα λειτουρήσει μια επίθεση είτε λεκτική, είτε ψυχολογική, είτε σωματική σε κάθε άνθρωπο, γιατί υπάρχουν χάρτες που είναι μασίφ, που είναι τόσο δυνατοί και μπορούν να ανταπεξέλθουν σχεδόν στα πάντα.

Υπάρχουν όμως και χάρτες πολύ ευαίσθητοι, σαν τα φτερά μιας πεταλούδας που αν κάποιος τα αγγίξει λίγο παραπάνω, τότε την έχει καταστρέψει για όλη την υπόλοιπη ζωή της.

ΑΡΗΣ… Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο πλανήτης που φέρνει τη δυσκολία και αφορά τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πάλη, αλλά και στην σεξουαλική επιθυμία και έκφραση, είναι ο Άρης. Υπάρχουν συγκεκριμένες όψεις δυσπραγίας που δημιουργεί με Πλούτωνα, Κρόνο και Ουρανό τόσο από ζωδιακές θέσεις όσο και από οίκους που φέρουν μεγαλύτερο φορτίο δύναμης, βίας και έντασης. Για παράδειγμα, ένας Άρης στον Κριό, στο Σκορπιό, ή στον Αιγόκερω, σε σύνοδο, σε τετράγωνο, αντίθεση ή χιαστί με τους Συμπαντικούς, προερχόμενος από 1ο, 4ο, 7ο, 8ο ή 12ο οίκο, μπορεί να δώσει εξτρεμιστικές συμπεριφορές.

ΚΡΟΝΟΣ… Η ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ

Ο Κρόνος σε αντίθεση, τετράγωνο και σε όψεις χιαστί με τον Άρη, μπλοκάρει τη σεξουαλικότητα, δημιουργεί κόμπλεξ που το άτομο προσπαθεί να το ξεπεράσει μέσα από σκληρή και βίαιη συμπεριφορά. Οι κοφτερές όψεις του Κρόνου με τη Σελήνη σε ανδρικό Ωροσκόπιο ενδέχεται να δηλώνουν μισογυνισμό . Δεν υπάρχει σεβασμός στο γυναικείο φύλο καθώς το άτομο έχει απωθημένα με τη μητρική φιγούρα. Ως αποτέλεσμα επιθυμεί να εκδικηθεί στο πρόσωπο όλων των γυναικών τη γυναίκα που του έχει δημιουργήσει το τραύμα.

ΟΥΡΑΝΟΣ… Η ΕΚΡΗΞΗ

Η δυσκολότερη ίσως όψη που έχει να διαχειριστεί το άτομο που την «κουβαλά» στον Γενέθλιο χάρτη του, καθώς δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του. Στις προκλητικές του όψεις με τους προσωπικούς πλανήτες και ιδιαιτέρως με τον Άρη, έχουμε τον άνθρωπο που έχει γεννηθεί εκνευρισμένος! Αν συμμετέχουν και δύσκολες ζωδιακές θέσεις, τότε οι εκρήξεις οργής γίνονται ανεξέλεγκτες αν και έχουν μικρή χρονική διάρκεια. Εδώ κρύβονται συμπεριφορές κυκλοθυμικές, αλλοπρόσαλλες και ανεξήγητες. Το άτομο ασκεί τη βία και όταν ξεθυμάνει το μένος του το μετανιώνει, μα όταν του δοθεί η ευκαιρία ενεργεί και πάλι βίαια. Ένας φαύλος κύκλος…

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ… Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ

Στη σκοτεινή σπηλιά του Πλούτωνα κατοικούν όλα τα χαμερπή ανθρώπινα ένστικτα! Το ωμό αρχέγονο πάθος, η εκδικητικότητα, οι εμμονές, ο φθόνος, η ζήλια…. όλα αυτά που μπορούν να οδηγήσουν ένα χέρι στο έγκλημα με κάθε πιθανό, προμελετημένο και ύπουλο τρόπο. Το μαχαίρι, το πιστόλι, το βιτριόλι, το δηλητήριο ως μέσο εκδίκησης ταιριάζουν στην Πλουτώνια φύση.

Σε Γενέθλιους χάρτες με έντονα αρνητικές όψεις του Πλούτωνα τα πράγματα μπορούν να γίνουν πραγματικά δύσκολα. Αρχικά, το μεγάλο πάθος που ενώνει τους ανθρώπους, τους κρατά σε μια σχέση απόλυτης εξάρτησης, μα στη συνέχεια το πάθος αυτό γίνεται αρρωστημένο και εμμονικό.

Ζήλια, κτητικότητα, εκδικητικότητα… με αποτελέσματα σαν αυτά που βλέπουμε στην επικαιρότητα. Ο ανυποψίαστος άνθρωπος και ο απροετοίμαστος σε σχέση με τις όψεις του Γενέθλιου χάρτη του, μπορεί να γίνει ευκολότερο υποψήφιο θύμα.

Ο ανυποψίαστος και απροετοίμαστος άνθρωπος μπορεί να γίνει ευκολότερος θύτης σε σχέση με τις Γενέθλιες όψεις του χάρτη του και να μη βαδίσει ποτέ στο μονοπάτι της αυτογνωσίας.

Η Αστρολογία και η Ψυχολογική προσέγγιση της μπορεί να σταθεί αρωγός στη σωστή επιλογή… ή στη σωστή αποφυγή. O Cesare Lombroso εγληματολόγος του 19ου αιώνα κρατώντας το κρανίο ενός εγκληματία στα χέρια του, είπε πως το κρανίο αυτό τον ταξιδεύει σε μια πεδιάδα φωτισμένη από ένα φλογισμένο ουρανό και του αποκαλύπτει τον τύπο του εγκληματία.

Παραφράζοντάς τον, θα έλεγα πως αυτός ο Αστρολογικός χάρτης μας ταξιδεύει σε μια πεδιάδα φωτισμένη από ένα φλογισμένο Ουρανό γεμάτο Αστέρια και μας αποκαλύπτει τον τύπο του ανθρώπου που μπορεί να γίνει εγκληματίας.

Πηγή: vradini.gr

Back to top button