Κόσμος

Bρετανία – Covid-19: Πάνω από 100.000 μαθητές απόντες από το σχολείο σε μία ημέρα

Bρετανία - Covid-19: Πάνω από 100.000 μαθητές απόντες από το σχολείο σε μία ημέρα

Κατακόρυφη αύξηση βλέπει η Βρετανία στα σχολεία της από τα κρούσματα της νόσου Covid-19 καθώς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μόνο σε μία ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα, πάνω από 100.000 παιδιά απουσίασαν από τις τάξεις τους λόγω Covid: είτε είχαν βρεθεί θετικά στον κορωνοιό είτε είχαν εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Guardian», τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας δείχνουν ότι, λιγότερο από το 92% των μαθητών ήταν παρόντες στις αίθουσες διδασκαλίας στις 16 Σεπτεμβρίου.

Περίπου 59 χιλιάδες μαθητές απουσίαζαν από τις τάξεις τους καθώς είχαν βρεθεί θετικοί στη νόσο Covid -19 και άλλοι 45 χιλιάδες έμειναν στο σπίτι εμφανίζοντας ύποπτα συμπτώματα κορωνοιού.

Επιπλέον, άλλοι δύο χιλιάδες μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο «λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο συνολικός αριθμός των μαθητών που έμειναν εκτός σχολείο μέσα σε μία ημέρα (103.000 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα) είναι υψηλότερος από τον αντίστοιχο (αριθμό) λίγο πριν την εκπνοή του προηγούμενου σχολικού έτους.

Χαρακτηριστικά, στα μέσα Ιουλίου, 82.000 παιδιά απουσίαζαν από το σχολείο ως επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα της νόσου Covid.

Aπό την πλευρά του, ο Τζεφ Μπάρτον, γενικός γραμματέας της βρετανικής Ένωσης Σχολείων και Κολεγίων, έσπευσε να σχολιάσει στην βρετανική εφημερίδα «Guardian»: «Το γεγονός ότι, πάνω από 100.000 μαθητές απουσίαζαν από τις τάξις τους σε μία μόνο ημέρα ως επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, δείχνει μία εκπαιδευτική «αναταραχή». Ακούμε ότι σε πολλά σχολεία απουσιάζει ένας σημαντικός αριθμός μαθητών.. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών, ηλικίας 12 έως 15 ετών, θα βοηθήσει να μειωθούν τα κρούσματα Covid. Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση πρέπει επίσης να λάβει περισσότερα μέτρα για να υποστηρίξει σχολεία και κολέγια».

Πηγή: vradini.gr

Back to top button