Αθλητικά

Έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ με φοβερή ανατροπή και 3-2 την ΑΕΚ

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Τόμας ελευθέρωσε στα αριστερά στον Μπάμπα, ο οποίος γύρισε την μπάλα στην περιοχή, με τον Κωνσταντέλια να πλασάρει με τη μία για το 1-0, βάζοντας… φωτιά στην Τούμπα. Παρ’ όλα αυτά, η χαρά των Θεσσαλονικειών δεν κράτησε για πολύ, καθώς η ΑΕΚ είχε άμεσα την απάντηση με τον Πινέδα. Ο Μεξικανός μέσος πήρε την μπάλα στα αριστερά έξω από την περιοχή, σύγκλινε στον άξονα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και εκτέλεσε στην κλειστή γωνία του Κοτάρσκι για το 1-1 στο 9′. Δέκα λεπτά μετά, ο Πινέδα έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει για δεύτερη φορά και να γυρίσει το ματς για την “Ένωση”, καθώς το πλασέ του μέσα από την μικρή περιοχή, απέκρουσε σχεδόν εξ’ επαφής ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. Ο Κροάτης έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του στο 32′, όταν απομάκρυνε δύσκολα ένα σουτ του Αραούχο. Μπορεί ο “Δικέφαλος του Βορρά” να είχε αρκετή ώρα να κάνει αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή, όμως στο 37′ έχασε μία σπουδαία ευκαιρία. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Αθανασιάδης απομάκρυνε δύσκολα σε νέο κόρνερ, με την μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι.

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης στην Τούμπα είχε πολύ καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, πέρα από τα γκολ που σημείωσαν. Το σκηνικό αντιστράφηκε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς υπήρχαν αρκετές δυνατές μονομαχίες και καμία τελική για αρκετή ώρα. Στο 67′ ο ΠΑΟΚ έφθασε κοντά στο γκολ, όμως ο Αθανασιάδης επενέβη σωτήρια. Μετά από εκτέλεση φάουλ και γέμισμα στην περιοχή, ο Γκατσίνοβιτς γύρισε λανθασμένα με το κεφάλι, ο Κωνσταντέλιας έκανε το βολέ, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ εκτινάχθηκε και απέκρουσε με τα δύο χέρια στην αριστερή του πλευρά. Λίγο αργότερα, η “Ένωση” κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, γεμίζοντας στην περιοχή, ο Σβαμπ έπεσε, αλλά διώχνοντας έστειλε την μπάλα πάνω στον Κοτάρσκι, ο οποίος απέκρουσε. Ο Βίντα ακολούθησε τη φάση και από κοντά σκόραρε για το 2-1 στο 75′. Γρήγορα όμως ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς ξανά σε ισορροπία, με τον Κωνσταντέλια να έχει και πάλι τη λύση. Μετά από γέμισμα από τα δεξιά στην περιοχή, ο Κάλενς υπολόγισε λάθος, δεν καθάρισε τη φάση, ο Σαμάτα με κεφαλιά τροφοδότησε τον νεαρό μεσοεπιθετικό, ο οποίος εκτέλεσε με τη μία για το 2-2 στο 81′. Τελικά φαινόταν πως οι γηπεδούχοι κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος, καθώς με τη συμπλήρωση 90 λεπτών έφθασαν στην ολική ανατροπή. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Σάστρε έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 3-2.

ΓΚΟΛ: 3′, 81′ Κωνσταντέλιας, 90′ Σάστρε / 9′ Πινέδα, 75′ Βίντα
Κίτρινες: 21′ Τόμας, 38′ Ότο, 41′ Κωνσταντέλιας / 20′ Ρότα, 64′ Αραούχο, 89′ Τσούμπερ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (46′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (77′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (77′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (90’+3′ Βιεϊρίνια), Τόμας (70′ Σαμάτα).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (78′ Γκαρσία), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Ελίασον (65′ Άμραμπατ), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Πόνσε (78′ Τσούμπερ), Αραούχο (65′ Γκατσίνοβιτς).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Κυριακή 28 Απριλίου

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2
20:30 Παναθηναϊκός – Άρης

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League πατώντας ΕΔΩ.

Πηγή: ertsports.gr

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button