Events

Το Νέο Αγόρι: Η νέα ταινία του Γουόρικ Θόρντον με την Κέιτ Μπλάνσετ

Από την One from the Heart έρχεται στους κινηματογράφους η νέα ταινία του Γουόρικ Θόρντον, με την Κέιτ Μπλάνσετ και τον πρωτοεμφανιζόμενο Άσγουαν Ριντ, στις 14 Μαρτίου.

Η One from the Heart παρουσιάζει τη νέα ταινία του Γουόρικ Θόρντον (Warwick Thornton) Το Νέο Αγόρι (The New Boy). Η ταινία από την Αυστραλία σε παραγωγή της Dirty Films, εταιρεία παραγωγής της Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία και πρωταγωνιστεί, παρουσιάστηκε σε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα (Un Certain Regard). Στη συνέχεια ήταν Ταινία Έναρξης του Φεστιβάλ Σίδνεϊ, ενώ προβλήθηκε στα Φεστιβάλ Τορόντο, Σαν Σεμπαστιάν και Λονδίνου μεταξύ άλλων. Στις σημαντικότερες διακρίσεις της συγκαταλέγεται το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Camerimage που εστιάζει στη Διεύθυνση Φωτογραφίας με συνυποψήφιες ταινίες μεγαθήρια (Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου, Ζώνη Ενδιαφέροντος του Τζόναθαν Γκλέιζερ, Ναπολέων του Ρίντλεϊ Σκοτ, Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού του Μάρτιν Σκορσέζε). Αξίζει επίσης να αναφέρουμε και τη διάκρισή της από το Αμερικάνικο Σωματείο Διευθυντών Φωτογραφίας (American Society of Cinematographers – ASC Awards) με το ειδικό βραβείο Annual Spotlight Award. Τέλος, πρόσφατα απέσπασε τέσσερα Βραβεία από την Ακαδημία Κινηματογράφου της Αυστραλίας, Βραβείο Ερμηνείας Ανδρικού Ρόλου για τον εκπληκτικό νεαρό πρωταγωνιστή Άσουαν Ριντ που κάνει εδώ το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, Βραβείο Ερμηνείας Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Ντέμπορα Μέιλμαν, Βραβείο Φωτογραφίας για τον Γουόρικ Θόρντον, Βραβείο Σκηνογραφίας για την Έιμι Μπέικερ.

H Κέιτ Μπλάνσετ δίνει μια σαρωτική ερμηνεία απέναντι σ’ έναν ανήλικο Αβορίγινα (που ερμηνευτικά στέκεται ισάξια στο κάδρο), σε αυτή την γοητευτική, μυστηριακή ταινία που υπνωτίζει κάθε θεατή της. Τοποθετώντας τη δράση στη δεκαετία του 1940 σε ένα απομονωμένο μοναστήρι στην άκρη της Αυστραλίας, αυτή η απόκοσμη ταινία εποχής απογειώνεται όταν ένα νεαρό ορφανό αγόρι φτάνει στην πύλη για να βρει φροντίδα και στέγη. Όμως εκείνο αρνείται να μιλήσει και να συμμορφωθεί στους κανόνες που θέτουν οι καλόγριες, ο πολιτισμός και η θρησκεία που θέλουν να του επιβάλλουν. Σταδιακά θα χτίσει έναν δεσμό με την αδελφή Αϊλίν, η οποία θα αρχίσει να υποπτεύεται πως αυτό το νέο, παράξενο αγόρι έχει κάτι αληθινά ξεχωριστό. Η πίστη και η αίσθηση του αλλόκοσμου αποτελούν τον καμβά πάνω στον οποίο ο Γουόρικ Θόρντον κεντάει μια λεπτοδουλεμένη ιστορία μυστηρίου και τρυφερότητας, μιλώντας για την ταυτότητα, την αγάπη και τα τραύματα της αποικιοκρατίας. Αφήνοντας περιθώριο στη συγκίνηση, στο χιούμορ και στην ελπίδα να ξεφυτρώσουν στις πιο απρόσμενες στιγμές, η ταινία δεν σταματά στιγμή να σε εκπλήσσει.

Ταυτότητα ταινίας
Το Νέο Αγόρι / The New Boy

  • Σκηνοθεσία / Σενάριο: Γουόρικ Θόρντον
  • Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπλάνσετ, Άσγουαν Ριντ
  • Μουσική Νικ Κέιβ & Γουόρεν Έλις
  • Χώρα Παραγωγής: Αυστραλία
  • Έτος Παραγωγής: 2023
  • Διάρκεια: 116′

Διακρίσεις
Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Καννών Un Certain Regard
Ταινία Έναρξης Φεστιβάλ Σίδνεϊ
Φεστιβάλ Λονδίνου
Φεστιβάλ Τορόντο
Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν

ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!

Πηγή: culturenow.gr

Back to top button