Ελλάδα

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη – Πώς θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την Αθήνα να μοιάζει περισσότερο με το… Κάιρο εξαιτίας της σκόνης.

Ειδικότερα, ο κατακόκκινος νυχτερινός ουρανός και οι εικόνες αποκάλυψης έδωσαν τη θέση τους σε ένα γκρι θόλο που σκέπασε τις πόλεις, δημιουργώντας την απόλυτη αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Και η Αθήνα καλύφθηκε από ένα πέπλο αφρικανικής σκόνης που εχθές Τετάρτη κατέβηκε χαμηλότερα και έπνιξε τα πάντα, ενώ επταπλασιάστηκε η συγκέντρωση σκόνης.

Έτσι, ενώ την Τρίτη καταγράφηκαν συγκεντρώσεις σκόνης 100 – 120 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο στην ατμόσφαιρα, το πρωί της Τετάρτης έφτασαν στα 700 – 800 μικρογραμμάρια.

Υποχωρεί σταδιακά η σκόνη

Ωστόσο, ο κύριος όγκος της αφρικανικής σκόνης αναμένεται να υποχωρήσει από σήμερα (25/04).

Σήμερα Πέμπτη, αναμένονται:

– Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια μέχρι το απόγευμα

– Σκόνη στο ανατολικό Αιγαίο

– Θερμοκρασία σε πτώση (18 – 22°C)

– Δυτικοί, νοτιοδυτικοί άνεμοι 3 – 5, στα νότια και 6 bf.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο που έρχεται, καθώς αναμένεται σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας (20 – 25°C) και ενίσχυση των βοριάδων, την Κυριακή, στα 6 – 7 bf (Κυκλάδες έως 8bf).

Πώς θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Με ανοιξιάτικο καιρό φαίνεται πως θα μπει η Μεγάλη Εβδομάδα, αφού σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα έχουμε περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας (28 – 30°C τη M. Παρασκευή) ενώ και οι άνεμοι θα πνέουν από 6 – 7 bf μέχρι τη Μ. Πέμπτη.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button