Αθλητικά

Ήττα και τέταρτη θέση για το Περιστέρι στο Final 4 του BCL

Ο Τζο Ράγκλαντ ήταν εντυπωσιακός με 24 πόντους, ενώ είχε βοήθειες από τους Κένι Ουίλιαμς (18π.) και Νέιτ Ρένφρο (12π.). όμως δεν έφταναν για να δώσουν την τρίτη θέση στο Περιστέρι στην τελική φάση του ΒCL. Για τους Ισπανούς ξεχώρισαν οι Χάκανσον με 20 πόντους, Σλέβα με 12 και ο Κοπέν με 11.

Ο αγώνας

Στο πρώτο ημίχρονο το Περιστέρι ήταν παραγωγικό, έκανε γρήγορες επιθέσεις, με τον Ράγκλαντ να είναι σε καλή κατάσταση και τον Τόμπσον να τελειώνει σωστά τις φάσεις. Οι Ισπανοί εμφανίστηκαν στο παρκέ της Stark Arena πιο φρέσκοι και με περισσότερους επιθετικούς πόλους. Οι Τοντόροβιτς, Χάκανσον και Ένις αποτέλεσαν μία τριάδα που σκόραρε και δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις, όμως όσο οι τυπικά γηπεδούχοι, έβρισκαν με άνεση το δρόμο προς το καλάθι ο αγώνας είχε ενδιαφέρον. (23-27).

Δυστυχώς στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Σπανούλη επηρεάστηκε από την απουσία του Ράγκλαντ (πήρε ανάσες στον πάγκο). Οι Λαβ και Ντάνγκουμπιτς δεν ήταν παραγωγικοί, ενώ η Μούρθια είχε ανανεώσει πολλές επιθέσεις με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η διαφορά. Το 35-44 του πρώτου ημιχρόνου, ίσως και να κολακεύει την ελληνική ομάδα, που έδειχνε κουρασμένη ψυχολογικά και σωματικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η επιθετική δυστοκία του Περιστερίου διακόπηκε, αφού ο Ράγκλαντ, που ήταν καταπληκτικός, βρήκε συμπαραστάτες στο πρόσωπο των Ουίλιαμς και Ρένφρο. Βέβαια η Μούρθια είχε εκπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα (8/14), με τον Χάκανσον να έχει 4/4, ενώ και ο Σλέβα έκανε μεγάλη ζημιά. Το Περιστέρι έβγαλε έναν εγωϊσμό στο παιχνίδι κι ένα πάθος, σήμα κατατεθέν του προπονητή του. Το 55-63 ύστερα από 30 λεπτά παιχνιδιού, δεν έλεγε πολλά, όμως το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα με την ελληνική ομάδα.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο παραγωγικές ομάδες του Basketball Champions League. Ο Ράγκλαντ έκανε ότι ήθελε τους αντιπάλους του, ο Κένι Ουίλιαμς είχε βρει το χέρι του από την περιφέρεια κι αν έλειπαν τα χαμένα αμυντικά, τότε ο σύλλογος των δυτικών προαστίων, θα είχε κάνει την ανατροπή. Η Μούρθια είχε αγχωθεί, σκόραρε μόνο με ατομικές ενέργειες, ενώ τα τα πικ εν ρολ του Περιστερίου, είχαν κάνει μεγάλη ζημιά. Το 75-79 έδινε ελπίδες νίκης στο Περιστέρι, όμως ένα αναπάντητο 5-0 σερί από τους Ισπανούς, ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι. Φυσικά δεν αξίζουν δάκρυα για τους παίκτες του V Span, που έδωσαν τα πάντα στο παρκέ, όμως τα 13 επιθετικά ριμπάουντ σε τέτοιες αναμετρήσεις, δεν καλύπτονται. Το τελικό 84-87 έδωσε την τιμητική τρίτη θέση στη Μούρθια, ενώ τέταρτο κατετάγη το Περιστέρι, το οποίο απέδειξε πως δίκαια έφτασε μέχρι το Final 4 της διοργάνωσης.//ΔΜ

Τα δεκάλεπτα: 23-27, 35-44, 55-63, 84-87

Πηγή: ertsports.gr

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button