Πολιτική

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: «Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ ξηλώνει τη “μεταρρύθμιση” του Υπουργού Υγείας»

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολίασε αιχμηρά την ανακοίνωση για τα απογευματινά χειρουργεία, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, του οποίου πρόεδρος είναι ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Υποστήριξε πώς ακυρώνει τη πολιτική του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα ανέφερε σε σχόλιό της η Χαριλάου Τρικούπη:

«Λίγες μέρες μετά τη «μεταρρύθμιση» του υπουργού Υγείας, Α. Γεωργιάδη, για τα απογευματινά χειρουργεία, ήρθε η αποκαθήλωση από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλο, ο οποίος δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του με αυτό που ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στις 15 Απριλίου – την ημέρα δηλαδή ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του κ. Εξαδάκτυλου με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας-:

«Μείζον ζήτημα αποτελεί αυτό που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι γιατροί του ΕΣΥ στον εργάσιμο τακτικό χρόνο τους, όταν εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσης το 40% των χειρουργικών αιθουσών παραμένουν κλειστές».

Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν πρωτίστως τραγικό.

Οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να συνεννοηθούν μεταξύ τους, ούτε ανέχονται τη συνεχή υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button