Lifestyle

The Walt Disney Company και National Geographic γιορτάζουν τον Μήνα της Γης

Η The Walt Disney Company και το National Geographic φέρνουν στο προσκήνιο το θέμα της προστασίας, αποκατάστασης και του εορτασμού για τη Γη, μέσα από τη νέα παγκόσμια καμπάνια «το Σπίτι μας».

Η καμπάνια, που θα τρέχει όλο τον Απρίλιο, το «Μήνα της Γης», επικεντρώνεται στις προσπάθειες που στοχεύουν στην προστασία του πλανήτη μας, μέσα από τους δημιουργούς και τους storytellers του National Geographic.

Εδώ και έναν αιώνα, η Disney δημιουργεί ιστορίες που γιορτάζουν τα θαύματα του κόσμου που όλοι μοιραζόμαστε. Για περισσότερα από 136 χρόνια, το National Geographic είναι συνώνυμο της έμπνευσης μιας βαθύτερης σύνδεσης με τον πλανήτη μας. Φέτος, οι δύο ισχυρές κληρονομιές, ενώνονται για να γιορτάσουν τον όμορφο πλανήτη που αποκαλούμε «το Σπίτι μας».

Το Disney+ γιορτάζει το Μήνα της Γης με τη συλλογή περιεχομένου «το Σπίτι μας», από τους καλύτερους δημιουργούς και αφηγητές περιεχομένου που γιορτάζουν τον πλανήτη Γη. Η συλλογή περιλαμβάνει τις σειρές «Βασίλισσες», «Ζουζούνια απο Κοντά» και «Απίθανα ταξίδια των Ζώων», που έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές, καθώς και επιλογές ταινιών από την Disneynature.

Επιπλέον, την Ημέρα της Γης, Δευτέρα 22 Απριλίου, κάνει πρεμιέρα η νέα σειρά «Μυστικά των Χταποδιών» με αφηγητή τον Paul Rudd, μέρος της βραβευμένης με Emmy ® σειράς του National Geographic, «Μυστικά των…», καθώς και η νέα ταινία «Τίγρης» από την Disneynature, σε αφήγηση της Priyanka Chopra Jonas, η οποία ταξιδεύει μαζί με μία νεαρή τίγρη που μεγαλώνει τα ατίθασα μικρά της στα μυθικά δάση της Ινδίας.

Η σειρά «Μυστικά των Χταποδιών», θα είναι διαθέσιμη από τις 22 Απριλίου στο National Geographic Wild και στο Disney+ στην Ελλάδα. Μάθετε περισσότερα στο www.disneyplus.com.

«Το National Geographic είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και αξιόπιστα brands παγκοσμίως, με περισσότερους από 750 εκατομμύρια χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αξιοποιούμε αυτή την εμβέλεια για να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι ο κόσμος είναι ένα καταπληκτικό και θαυμαστό μέρος, γεμάτο ομορφιά», δήλωσε η Courteney Monroe, Πρόεδρος του National Geographic.

«Φέτος, τον Μήνα της Γης, ελπίζουμε ότι με το να μοιραστούμε αυτό το πάθος, μπορούμε να εμπνεύσουμε και άλλους να προστατεύσουν, να αποκαταστήσουν και να γιορτάσουν το Σπίτι μας».

«Η Disney δεσμεύεται να κάνει τη δυνατότητα πράξη και να εμπνέει αισιοδοξία για ένα πιο φωτεινό, καθαρό και περιβαλλοντικά βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο Yalmaz Siddiqui, Vice President, Environmental Sustainability, The Walt Disney Company.

«Ελπίζουμε η καμπάνια #τοΣπίτιΜας με το National Geographic, να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του κοινού μας σε παγκόσμιο επίπεδο, για την ομορφιά και το μεγαλείο του πλανήτη μας».

Στην Ελλάδα, μια National Geographic αποστολή και μια υδρόγειος, θα βρεθούν αυτόν το μήνα, στην καρδιά της Αθήνας, για να γιορτάσουμε «το Σπίτι μας» στο Athens Science Festival 2024! Η μεγαλύτερη υδρόγειος στην Ελλάδα θα βρίσκεται από 16 έως 21 Απριλίου στο Athens Science Festival.

Το φουσκωτό μοντέλο της Γης διαμέτρου 10 μέτρων, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το δημιουργικό στούντιο Visualové για το Αστεροσκοπείο και το Πλανητάριο του Μπρνο.

Οι εταιρείες συνεργάστηκαν για 1η φορά το 2019 σε ένα μοντέλο της Σελήνης που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό της 50ής επετείου της προσελήνωσης του Apollo 11 στις 20 Ιουλίου 1969.

Η φιλοξενία του μοντέλου της Γης στο Athens Science Festival 2024 αποτελεί μια πρωτοβουλία του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του National Geographic.

Το Σάββατο 20 Απριλίου, η Dr. Tiefenthaler, η πρώτη γυναίκα CEO του National Geographic Society, θα μοιραστεί με το κοινό στην Ελλάδα, τις συναρπαστικές Ιστορίες Αλλαγής ενός οργανισμού που μετράει ήδη 136 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας.

Ιστορίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του πλανήτη μας, ενώ την Κυριακή 21 Απριλίου θα ενωθεί με μία ομάδα διακεκριμένων National Geographic Explorers σε ένα απροσδόκητο πάνελ που συνιστά μία πραγματική αποστολή του Οργανισμού επί ελληνικού εδάφους.

Οι ιστορίες εξερεύνησης θα κορυφωθούν με τα ντοκιμαντέρ του National Geographic, στο Athens Science Festival.

Tην Τετάρτη στις 21.30 στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιηθεί η avant-premiere της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Μυστικά των Χταποδιών», σε αφήγηση του Paul Rudd.

Σε κάθε ωκεανό, πέρα απ’ τις ακτές μας, ζει ένα ζώο με – αυτά που θεωρούμε – «ανθρώπινα» χαρακτηριστικά. Έξυπνο, κοινωνικό, περίεργο, ευγενικό και άγριο, χτίζει πόλεις, χρησιμοποιεί εργαλεία και συνεργάζεται με άλλα είδη για να κυνηγήσει.

Στο είδος του, μπορεί κανείς να συναντήσεις πολλές προσωπικότητες, κάποια είναι τολμηρά, άλλα ντροπαλά. Αυτά τα ζώα μπορούν να αλλάξουν το χρώμα του δέρματός τους, την υφή τους και το σχήμα τους εν ριπή οφθαλμού και να δουν πολύ πέρα από τη δική μας όραση. Πρόσφατες έρευνες επιβεβαιώνουν τη συνείδηση των χταποδιών, την πολύπλοκη λήψη αποφάσεων και τη μοναδική τους προσωπικότητα.

Στους τροπικούς υφάλους, στα ψυχρά νερά, από την ακτή ως την ανοιχτή θάλασσα και παντού στο ενδιάμεσο, το χταπόδι βρίσκεται στον βιότοπό του.

Ελάτε μαζί μας καθώς αποκαλύπτουμε τα «Μυστικά των Χταποδιών». Η σειρά θα είναι διαθέσιμη από τις 22 Απριλίου στο National Geographic Wild και στο Disney+ στην Ελλάδα.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button