Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ είναι σύστημα ισονομίας, λειτούργησε όπως έπρεπε στην περίπτωση του πατρός Καλλιάνου

Νέες εξηγήσεις για την καταγγελλόμενη περιπέτεια του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου, έδωσε σήμερα (25/04) ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ποια είναι η νο1 προϋπόθεση για να δηλώσει κάποιος γιατρός έναν ασθενή στην πλατφόρμα από την οποία γίνεται στη συνέχεια ο καταμερισμός των περιστατικών στις ΜΕΘ.

Όπως ανέφερε σε πρώτο χρόνο:

«Για να πάρει κάποιος ασθενής κρεβάτι στη ΜΕΘ πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία που δεν έχει σχέση με υπουργό. Πρέπει ο θεράπων ιατρός να τον δηλώσει στην πλατφόρμα και από εκεί να ορίσει το σύστημα ποια είναι η πιο κοντινή ΜΕΘ.

Γιατί δεν πήγε σε ΜΕΘ ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου; Δεν φτάνει να το πει ο γιατρός, που δεν το είπε εν προκειμένων, αλλά να υπάρχουν και κάποια διαφανή κριτήρια που υπάρχουν για να εξασφαλιστεί η ισονομία. Το νο 1 είναι να είναι διασωληνωμένος, και ο πατέρας τοτυ Γιάννη Καλλιάνου δεν ήταν διασωληνωμένος.

Δεν βάζουμε σε ΜΕΘ μη διασωληνωμένους».

Και πρόσθεσε ο κ.Γεωργιάδης:

«Φαντάζεστε σε ένα σύστημα υγείας που δεν βάζουμε κανέναν μη διασωληνωμένο σε ΜΕΘ να βάζαμε με πολιτική παρέμβαση τον πατέρα ενός βουλευτή; Στο ΕΣΥ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη δεν υπάρχει διάκριση αν είσαι βουλευτής ή όχι.

Το ΕΣΥ είναι σύστημα δικαιοσύνης και ισονομίας».

«Στο ανθρώπινο πεδίο ο Γιάννης Καλλιάνος έχει τον σεβασμό μου για την αγάπη στον πατέρα του γι’ αυτό και ό,τι να πει τον συγχωρώ. Όσο όμως μιλάμε μιλάμε για το ΕΣΥ, το σύστημα λειτούργησε όπως έπρεπε να λειτουργήσει» συνέχισε ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε, μάλιστα, «το να μην διασωληνωθεί νωρίτερα ο πατέρας Καλλιάνος δεν ήταν κρίση ενός γιατρού, πολλοί γιατροί συνεδρίασαν και έφτασαν σε αυτή την απόφαση».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button