Πολιτική

Βούλα Κεχαγιά: Ευρωψηφοδέλτιο νέο, σύγχρονο, ελπιδοφόρο, με ισχυρούς συμβολισμούς

Για ένα ευρωψηφοδέλτιο «νέο, σύγχρονο και ελπιδοφόρο», «με ισχυρούς συμβολισμούς, όπως θα δείτε και από την πεντάδα που θα παρουσιαστεί σήμερα, με ανθρώπους που έχουν διακριθεί στα επαγγελματικά τους περιβάλλοντα, ανθρώπους που πιστεύουν στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θέλουν να προσφέρουν με την επαγγελματική τους εμπειρία στο ευρωπαϊκό όραμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», έκανε λόγο η Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 98.4».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε πως «το μήνυμα που στέλνουμε στους πολίτες είναι ότι πρέπει να μας εμπιστευτούν, αλλά συγχρόνως το μήνυμα προς τους υποψηφίους μας είναι ότι τίποτα δεν τελειώνει μετά τις ευρωεκλογές».

Εξήγησε ότι ανεξάρτητα από το ποιοι θα διακριθούν με την ψήφο των πολιτών, «το ευρωψηφοδέλτιο αποτελεί μια δεξαμενή νέων στελεχών για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίοι θα μείνουν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και θα δουλέψουν για την επόμενη μέρα».

Ερωτηθείσα για την υποψηφιότητα Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, είπε ότι η ΝΔ κακώς τον κομματικοποιεί.

«Ο κ. Μπελέρης βρίσκεται στις αλβανικές φυλακές, είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, και θεωρούσαμε ότι η παρουσία του ως εκλεγμένου αιρετού θα ήταν μια ασπίδα προστασίας για τα συμφέροντα της ελληνικής μειονότητας. Από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία θέλει να χρησιμοποιήσει τον κ. Μπελέρη για δικούς της, κομματικούς λόγους, και για να κεντρίσει ένα δικό της, ιδιαίτερο ακροατήριο, εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα περισσότερο», σχολίασε.

Στο ερώτημα αν «η παρουσία Μπελέρη στην Ευρωβουλή θα γνωστοποιήσει ακόμη περισσότερο και στην Ευρώπη τα ζητήματα της ελληνικής μειονότητας», η κυρία Κεχαγιά σημείωσε το εξής: «Θα μπορούσαμε όμως και να αντιστρέψουμε το ερώτημα: Αν ο κ. Μπελέρης εκλεγεί ευρωβουλευτής, ο κ. Ράμα θα ικανοποιηθεί η όχι;

Γιατί τότε ο κ. Μπελέρης δεν θα είναι πια εκλεγμένος δήμαρχος, ”θα φύγει από τη μέση” όπως λέγεται, κι έτσι θα εκλεγεί ένας νέος δήμαρχος Χειμάρρας και δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο θα είναι και το μέλλον για τις περιουσίες των Ελλήνων μειονοτικών».

Απαντώντας σε δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη ότι «τη βολεύει τη ΝΔ ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Βελόπουλος γιατί αντί να απαντά για τα υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα, απαντά σε κηραλοιφές και θεωρίες συνωμοσίας», σχολίασε ότι «οι κηραλοιφές ανήκουν στον κ. Βελόπουλο, και χαλάλι του». Σημείωσε ότι δεν δέχεται «να ταυτίζει έναν δημοκρατικά εκλεγμένο αριστερό και προοδευτικό πολιτικό αρχηγό με τον κ. Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης, που όλοι ξέρουμε τι εκφράζει. Και ποτέ δεν πούλησε καμιά επιστολή του Ιησού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Υποστήριξε ότι «αυτή η προσπάθεια ταύτισης του Στ. Κασσελάκη με τον Βελόπουλο, που επιχειρείται συνειδητά από τη ΝΔ, και τώρα και από το ΠΑΣΟΚ, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη» και πως όμως ο λαός «δείχνει ότι δεν παρασύρεται από τέτοιου είδους επικοινωνιακές πομφόλυγες τις οποίες επιχειρούν τα άλλα κόμματα».

«Σε καμιά περίπτωση δεν δέχομαι, και ως εκπρόσωπος Τύπου και ως απλός πολίτης, την απόπειρα ταύτισης ανθρώπων που δεν έχουν κανένα κοινό αξιακό και ιδεολογικό χαρακτηριστικό», τόνισε.

Ερωτηθείσα για τα περί αναφοράς σε «θαύμα» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στην Αμερική, η Β.Κεχαγιά είπε ότι «η Αριστερά μπορεί να προκαλέσει πολιτικά θαύματα πάντως».

Ανέφερε ότι «ο κ. Κασσελάκης στη συνομιλία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής περιέγραψε τι είχε συμβεί όταν είχε γίνει η βάφτισή του και τι είχε πει ο ιερέας.

Δεν χρησιμοποίησε τη λέξη θαύμα, ούτε είπε ότι βίωσε ένα θαύμα». «Αν εξυπηρετεί όσους κάνουν πολιτική με επικοινωνιακά παιχνίδια να λένε ότι μίλησε για θαύματα ο κ. Κασσελάκης, αυτό είναι κάτι άλλο το οποίο δεν μπορώ να το σχολιάσω και με υπερβαίνει», προσέθεσε.

Σχετικά με την επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα και την επαναφορά ζητημάτων γκρίζων ζωνών από την Τουρκία, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Και το ερώτημα που θέτουμε προς την κυβέρνηση είναι: Συνεχίζει να ισχύει η Διακήρυξη των Αθηνών ενώ η Άγκυρα την παραβιάζει κατά συρροήν;».

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα υπέρ του διαλόγου των δύο πλευρών, «εμείς δεν θα πούμε στον κ. Μητσοτάκη να μην συναντήσει τον Ερντογάν, ο διάλογος πάντα βοηθάει, αρκεί η μία πλευρά να μην είναι υποχωρητική, να μην κάνει πως δεν βλέπει τις παραβιάσεις και τις προκλήσεις της άλλης πλευράς, και εν προκειμένω του κ. Ερντογάν, και να αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι όλα επικοινωνία».

Σημείωσε ότι «δεν μπορούμε λοιπόν στο όνομα της διακήρυξης των Αθηνών, η οποία έχει καταπατηθεί πολλάκις από την ‘Άκυρα και τον κ. Ερντογάν, να λέμε ότι όλα βαίνουν καλώς. Θα πρέπει να μπαίνουν τα ζητήματα στη βάση της εθνικής μας εξωτερικής πολιτικής».

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ζητήσει ειδική ενημέρωση μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, σημείωσε ότι «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι δεν πιστεύει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, οπότε εμείς δεν θα κάνουμε προτάσεις οι οποίες θα πέφτουν στο κενό για να τις απορρίπτει ο κ. Μητσοτάκης».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button