Πολιτική

Β.Κεχαγιά: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εκφοβίσει την κοινή γνώμη με το «ΝΔ ή χάος»

Οι ευρωεκλογές «είναι μια αμιγώς πολιτική μάχη» επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, σε χθεσινή συνέντευξη της στον τηλεοπτικό σταθμό ONE, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια «εκφοβισμού» και «χειραγώγησης» της κοινής γνώμης καθώς εγείρει θέμα πολιτικής σταθερότητας.

«Ταυτίζει η Νέα Δημοκρατία την πολιτική σταθερότητα στη χώρα μόνο με τη δική της παραμονή στην εξουσία; Δηλαδή είναι “Νέα Δημοκρατία ή χάος”;

Δηλαδή η πολιτική σταθερότητα είναι η μία έννοια η οποία ταυτίζεται με τη Νέα Δημοκρατία και με καμία άλλη πολιτική παράταξη;» σχολίασε.

Μιλώντας για τη διαρροή των emails εκλογέων του εξωτερικού, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και της Νέας Δημοκρατίας και λέμε ότι εδώ εγείρονται διάφορα ζητήματα», προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε κάνει λόγο για νοθεία» και πως «αν είχαμε στοιχεία ή αποδείξεις, προφανώς και θα τα προβάλαμε και θα ζητούσαμε εξηγήσεις από την κυβέρνηση».

Ωστόσο επισήμανε ότι «μιλάμε για προσπάθεια χειραγώγησης του εκλογικού σώματος. Μιλάμε για προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, υπό ποία έννοια; Της προσπάθειας καθορισμού και επηρεασμού της ψήφου.

Όχι μόνο των απόδημων Ελλήνων, των Ελλήνων του εξωτερικού, όλων όσοι έχουν κάνει τις δηλώσεις τους για να ψηφίσουν μέσω της επιστολικής ψήφου».

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά αν αυτά τα προσωπικά δεδομένα μπορεί να αφορούν και Έλληνες που ζουν και θα ψηφίσουν στην Ελλάδα, όμως δεν έχει λάβει απαντήσεις ούτε γι’ αυτό.

Είπε ότι οι απαντήσεις της κυβέρνησης δεν είναι ικανοποιητικές και πως αναμένουν τι θα δείξει η έρευνα της αρμόδιας ανεξάρτητης Αρχής, ενώ επισήμανε ότι «άλλωστε και το ίδιο το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών σήμερα καταδεικνύεται ότι παραδέχεται ότι έγινε αυτή η διαρροή».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Το έχει ξεκαθαρίσει ο πρόεδρός μας. Τώρα, αν προκύψει, κάτω, από τη βάση, ένα αίτημα να συνενωθούν διάφορες προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις…».

«Όχι σε επίπεδο κορυφής» ξεκαθάρισε, «αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η μεγάλη προοδευτική δύναμη, η οποία μπορεί να συνενώσει όλους τους αριστερούς και κεντροαριστερούς πολίτες».

Ερωτηθείσα με αφορμή αντιδράσεις γύρω από δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπανώτα, η κ. Κεχαγιά ανέφερε ότι δεν σχολίασε μόνο η Νέα Αριστερά αλλά και άτυπα το ΠΑΣΟΚ, για να προσθέσει ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει εδώ και πέντε μέρες την αποπομπή του βουλευτή κ. Κυριαζίδη «για τις χυδαίες, αισχρές και ομοφοβικές δηλώσεις που έκανε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», «εκεί λοιπόν δεν είδα δεν την ίδια “ευαισθησία” από πολιτικούς σχηματισμούς…». «Δεν θα κρίνω τη στάση της κυβέρνησης που υπεκφεύγει και καλύπτει τον βουλευτή της.

Δεν είδα να βγει κάποιο σχόλιο ή ανακοίνωση. Αυτοί που τολμούν κι επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τα δικαιωματικά, νομίζω ότι πλανώνται πλάνη οικτρά ή θέλουν να αποκρύψουν την πραγματικότητα» είπε.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button