Κόσμος

Νέα επίθεση στο Σίδνεϊ – Άγνωστος μαχαίρωσε ιερέα την ώρα που κήρυττε σε live μετάδοση

Απίστευτο -νέο- περιστατικό με μαχαιρώματα και μάλιστα αυτή τη φορά σε ζωντανή μετάδοση, σημειώθηκε στο Σίδνεϊ, λίγα 24ωρα μετά το «χτύπημα» στο εμπορικό κέντρο, που άφησε πίσω του έξι νεκρούς πολίτες.

Συγκεκριμένα, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε βάρος ενός ιερέα, ο οποίος την ώρα που κήρυττε στην εκκλησία The Good Shepherd Church, στην περιοχή Ουέικλι, στα δυτικά του Σίδνεϊ το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα), είδε ξαφνικά έναν άγνωστο με μαχαίρι να τον πλησιάζει στην Αγία Τράπεζα και να τον μαχαιρώνει πολλές φορές.

Άμεσα έσπευσαν οι πιστοί που βρίσκονταν στον χώρο για να τον εμποδίσουν, ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες.

Ο δράστης – τα κίνητρα του οποίου είναι απροσδιόριστα – έχει συλληφθεί, ενώ σύμφωνα με την πρώτη ενημέρρωση από την αστυνομία, τα τραύματα του ιερέα δεν είναι απειλητικά για τη ζωή του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο ιερέας που μαχαιρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο δυτικό Σίδνεϊ, ονομάζεται Mari Emmanuel και έχει μεγάλο ποίμνιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πάνω από 17.000 οπαδούς να τον ακολουθούν στο Facebook.

#BREAKING: Footage of Mari Mari Emmanuel being escorted out of the church by paramedics. https://t.co/qHkOTK1Ypf pic.twitter.com/ha11IAvt8r

— Censored Men (@CensoredMen) April 15, 2024

#BREAKING: Assyrian Orthodox Bishop Mar Mari Emmanuel was stabbed in Sydney’s west during mass!

Here is this heroic man of god talking about his recent trip #Gaza and meeting a little Palestinian girl.

Miraculously he has survived! May god condemn who ever attacked him. pic.twitter.com/VxmF03ilai

— Syrian Girl (@Partisangirl) April 15, 2024

An attack on a priest has just been captured on a live stream at the Christ the Good Shepherd Church in the Sydney suburb of Wakeley. pic.twitter.com/s17sHHHVw7

— Visegrád 24 (@visegrad24) April 15, 2024

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button