Πολιτική

Documento – Η συνομιλία Μουσουρούλη-Χατζηδάκη για Σκρέκα: «Θα ανακαλύψουμε τον τροχό με αυτόν;»-«Ο άνθρωπος δεν έχει μεγάλο βεληνεκές»

Η εφημερίδα «Documento» δημοσιεύει την Κυριακή 11/12 εκτεταμένα αποσπάσματα από το Δελτίο Παρακολούθησης του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη, την περίοδο που ήταν Υπουργός Ενέργειας, καθώς τώρα είναι υπουργός Εργασίας.

Η παρακολούθηση Χατζηδάκη από την ΕΥΠ με βάση το δημοσίευμα και τα στοιχεία που παρουσιάζει διήρκεσε τουλάχιστον ένα χρόνο από τις 27 Νοεμβρίου 2020 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2021.

Στο Δελτίο Παρακολούθησης καταγράφονται συνομιλίες του Κωστή Χατζηδάκη ως Υπουργού Ενέργειας με επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα και δύο δημοσιογράφους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η γνησιότητα των εγγράφων που δημοσιεύονται ελέγχθηκε με δύο τρόπους:

Από τα διακριτικά και τους κωδικούς που έφεραν τα έγγραφα που αναμφίβολα ανήκουν στην ΕΥΠ

Από τα θύματα της έμμεσης παρακολούθησης, δηλαδή αυτών που συνομίλησαν με τον Υπουργό στο παγιδευμένο κινητό του. Οι δύο μάλιστα δημοσιογράφοι που εμφανίζονται στο Δελτίο Παρακολούθησης να συνομίλησαν με τον κ. Χατζηδάκη τηλεφωνικά, οι Τάκης Χατζής και Θανάσης Κουκάκης, επιβεβαιώνουν με δηλώσεις τους στην εφημερίδα ότι πράγματι είχαν συνομιλία με τον κ. Χατζηδάκη και μάλιστα επιβεβαίωσαν και το περιεχόμενο της συνομιλίας τους.

Ο κ. Χατζηδάκης σύμφωνα με το δημοσίευμα και τα στοιχεία της εφημερίδας, αποκαλείτο «στόχος» και είχε τον κωδικό παρακολούθησης «5046c».

Η παρακολούθηση γίνεται στο επίσημο κινητό του κ. Χατζηδάκη. Επίσης υπάρχει και συνομιλία του με τον δημοσιογράφο κ. Κουκάκη μέσω SMS.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, σε συνομιλία που επίσης καταγράφεται στο Δελτίο Παρακολούθησης του κ. Χατζηδάκη παρατίθεται και συνομιλία της 4ης Ιανουαρίου 2021, δηλαδή την μέρα του ανασχηματισμού, μεταξύ του Κωστή Χατζηδάκη και του Κωστή Μουσουρούλη (μετέπειτα συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης).

Στη συνομιλία αυτή γίνονται απαξιωτικά σχόλια για τον αντικαταστάτη του κ. Χατζηδάκη στο Υπουργείο Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Ειδικότερα υπάρχει ο εξής διάλογος για τον κ. Σκρέκα:

Κ.Μ.: Η κυβερνητική μ’ έβαλε. Δηλαδή τώρα θα ανακαλύψουμε τον τροχό με αυτόν; Με τον Σκρέκα…

Κ.Χ.: Που να ξέρω… Ο άνθρωπος εκεί πέρα δεν έχει μεγάλο βεληνεκές.

Κ.Μ. Δεν έχει ναι. Να πάρω κανέναν από τους ανθρώπους που δεν ξέρεις τι να τους κάνεις; Όταν είσαι έτοιμος πες μου.

Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Μουσουρούλης λέει στον κ. Χατζηδάκη: «Πω πω, συνταξιοδοτικό ξέρεις;» και ο κ. Χατζηδάκης απαντάει: «Μη με αγχώνεις, ρε Κωστή».

Μεταξύ των άλλων, o κ. Χατζηδάκης συζητά με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση, αν και έχει ήδη φύγει από το υπουργείο Ενέργειας και έχει αναλάβει το υπουργείο Εργασίας.

«Ο στόχος (δηλαδή ο υπουργός!) είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για το πιθανό ανασχηματισμό» αναφέρει ο υπάλληλος της ΕΥΠ, που έχει συντάξει έκθεση με συμπεράσματα για τον κ. Χατζηδάκη, ο οποίος σε μετέπειτα συνομιλίες του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη μετακίνησή του από το υπουργείο Ενέργειας στο υπουργείο Εργασίας.

xatzidakis synomilia documento 1012

Back to top button