Αθλητικά

Στίβος: Εξαιρετική η Τζένγκο με 62,06μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα -Εθνικό ρεκόρ η Καλλιμογιάννη (videos)

Εξαιρετικές επιδόσεις έγιναν στη πρώτη ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου στον Βόλο.

Η Ελίνα Τζένγκο ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα καθώς κέρδισε εύκολα στον ακοντισμό, με βολή στα 62,06μ.

Η πρωταθλήτρια των ρίψεων έκανε την επίδοση στη δεύτερη προσπάθεια, ένω και η τελευταία πήγε μακριά, στα 61,25μ. 

Πανελλήνιο ρεκόρ στα στιπλ η Καλλιμογιάννη

Σήμερα είχαμε και δύο πανελλήνια ρεκόρ. Το ένα ήταν αυτό το ασύλληπτο 6,08μ. του Καραλή στο επί κοντώ, ενώ το άλλο ήρθε από την Βασιλική Καλλιμογιάννη στα 3.000 μ στιπλ. Η αθλήτρια του Ιάσονα Ιωαννίδη τερμάτισε σε 9.51.12 και κατέρριψε το 9.54.27 της Αθηνάς Κοΐνη, που κρατούσε από το 2013.

Στα 100μ η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου κέρδισε τις Σπανουδάκη και Τσουκαλά, τερματίζοντας σε χρόνο 11.36, ενώ στη κούρσα των ανδρών νικητής ήταν ο Σωτήρης Γκαραγκάνης με 10.46.

Διαδοχικές αλλαγές στην πρωτοπορία είχε ο τελικός της σφυροβολίας. Από την πρώτη βολή το προβάδισμα πήρε ο Κώστας Ζάλτος (ΓΣ Μανδρών) με 75,26μ, για να τον ακολουθήσει με μεγάλο ατομικό ρεκόρ, 74,62μ. ο 20χρονος δευτεραθλητής Ευρώπης Κ23 Γιώργος Παπαναστασίου (ΓΣ Κηφισιάς). Στην τέταρτη βολή πέρασε πρώτος ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 76,06μ., ενώ ο ομόσταβλός του Χρήστος Φραντζεσκάκης ανέβηκε δεύτερος με 75,71μ. Στην τελευταία βολή, όμως, έγινε νέα ανατροπή με τον Φραντζεσκάκη να ρίχνει 76,52μ και να κατακτά αυτός το χρυσό μετάλλιο, με δεύτερο τον Αναστασάκη και τρίτο τον Ζάλτο. 

Στα 1.500 μέτρα η Ανθή Κοράινη Κυριακοπούλου (Παναθηναϊκός ΑΟ) έκανε μια μεγάλη προσπάθεια να βελτιώσει εκ νέου, για τρίτη φορά φέτος, το ατομικό ρεκόρ της, άνοιξε το ρυθμό της στην τελευταία στροφή, αλλά το χρονόμετρο έγραψε 4.16.64. Την ακολούθησαν η Κατερίνα Κουτλή (ΑΕΚ) με ατομικό ρεκόρ, 4.19.64 και η Μελίσσα Αναστασάκης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 4.20.46.

Νίκες για την παλιά φρουρά

Με την 17η νίκη στην καριέρα του, αριθμός-ρεκόρ, συνέχισε την καριέρα του ο μεγάλος Κώστας Δουβαλίδης. Ο 38χρονος αθλητής του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος κέρδισε τη συναρπαστική κούρσα των 110 μ. με εμπόδια με χρόνο 14.02 (-0.7) πέφτοντας στο νήμα μαζί με τον Χρήστο-Παναγιώτη Ρούμτσιο (Παναθηναϊκός ΑΟ) και τον Αναστάση Ηλιόπουλο (ΓΣ Κηφισιάς), οι οποίοι τερμάτισαν σε 14.04 σε 14.05.

Τη… δόξα του Κώστα Δουβαλίδη «ζήλεψε» η Ανδριάννα Φέρρα (Παναξιακός ΑΟ) στα 400 μέτρα. Ο πολύπειρη αθλήτρια έφτασε στα 37, αλλά όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, κέρδισε και τον πρώτο της πανελλήνιο τίτλο στην απόσταση με 53.67, μια νίκη που πανηγύρισε έντονα, αισθανόμενη δικαιωμένη για τους κόπους χρόνων. Η Φέρρα είχε μόνο έναν πανελλήνιο τίτλο σε ανοιχτό στίβο στη συλλογή της, αυτόν του 2010 στα 200 μέτρα. 

Πολύ ωραίος αγώνας έγινε στο τριπλούν με νικητή τον Ν. Ανδρικόπουλο με 16,17μ.

Η νίκη στο άλμα εις ύψος κρίθηκε σε αγώνα μπαράζ, ανάμεσα στην Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) και την Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς). Οι δύο αθλήτριες έφτασαν στο 1,83μ με καθαρή κάρτα. Εκεί πέρασαν με τη δεύτερη και στη συνέχεια δοκίμασαν στο 1,87μ., δίχως επιτυχία.  Έκαναν μία τέταρτη αποτυχημένη προσπάθεια στο 1,87μ., ο πήχης κατέβηκε στο 1,85μ. ύψος που πέρασε μόνο η Δόση για να κατακτήσει τον τρίτο πανελλήνιο τίτλο της καριέρας της. Στην τρίτη θέση με άλλο ένα ατομικό ρεκόρ φέτος, ήταν η Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) η οποία πέρασε το 1,80μ.

Άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση που την φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πραγματοποίησε η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) στο τριπλούν με καλύτερο άλμα το 13.94 (1.8) της τελευταίας προσπάθειάς της. Τίτλος Νο 14 για την Κρίστυ Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία. Η έμπειρη αθλήτρια του ΓΣ Ηλιούπολης πήρε τη νίκη με καλύτερη προσπάθεια στα 57,02μ. 

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτος Καραλής με πανελλήνιο ρεκόρ στα 6,08μ. στο επί κοντώ – 4ος κορυφαίος όλων των εποχών στον πλανήτη! (videos)

Ολυμπιακός: Φιλική ισοπαλία (1-1) με την Χέρενφεν

Ρεάλ Μαδρίτης: Αντιμέτωπος με φυλάκιση 2,5 ετών ο Ραούλ Ασένσιο – Κατηγορείται για διακίνηση βίντεο σεξουαλικού υλικού ανήλικης

Πηγή: ΑΘΛΗΤΙΚΑ | topontiki.gr

Back to top button