Κίνα: 26 ξένοι ηγέτες θα παρακολουθήσουν παρέλαση – Aνάμεσά τους Πούτιν, Κιμ και Πεζεσκιάν

Η κινεζική διπλωματία ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη ότι 26 αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων –συμπεριλαμβανομένων των προέδρων της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν και της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν–, θα παραβρεθούν την ερχόμενη Τετάρτη 3η Σεπτεμβρίου στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που οργανώνεται για να τιμηθεί η 80ή επέτειος από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κατά μήκος της λεωφόρου που περνάει μπροστά από την τεράστια πλατεία Τιενανμέν.
Ανώτερος αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Χονγκ Λέι, έκανε την αναγγελία αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο.
Θα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που θα κάνει ο κ. Κιμ στην Κίνα από τον Ιανουάριο του 2019.
Το Πεκίνο εννοεί να κάνει επίδειξη δύναμης σε όλο τον κόσμο με την παρέλαση αυτή, που συμπίπτει με την επέτειο της επίσημης συνθηκολόγησης της Ιαπωνίας.
Θα ακολουθήσει σύνοδος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ) με τη συμμετοχή κάπου είκοσι ξένων αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων.
Διαβάστε επίσης
Ουκρανία: Τρεις νεκροί από μαζική ρωσική επίθεση στο Κίεβο – Ανάμεσά τους και ένα παιδί
ΟΗΕ – Save the Children: Τα παιδιά της Γάζας αργοπεθαίνουν, δεν έχουν ούτε τη δύναμη να κλάψουν