Πολιτική

Συγχαρητήρια Φάμελλου στον Γκιντεόν Λεβί για τη στάση του απέναντι στη Γενοκτονία – Ασφαλή διέλευση του στολίσκου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην βράβευση του ισραηλινού δημοσιογράφου Γκιντεόν Λεβί από τον Δήμο Αθηναίων παραβρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος εκφράζοντάς του την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και τα συγχαρητήριά του για την στάση του απέναντι στην γενοκτονία στη Γάζα.

Μετά την εκδήλωση ο Σωκράτης Φάμελλος προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση:

«Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος, Γκιντεόν Λεβί, με την ηρωική και συνεπή του στάση, αποδεικνύει τι σημαίνει ελεύθερη φωνή, δικαιοσύνη, πατριωτισμός, αλλά και τι σημαίνει πραγματική δημοσιογραφία:  

Να λες την Αλήθεια και να υπηρετείς το Δίκαιο απέναντι στην εξουσία, με κάθε κόστος.  

Η φωνή του και η στάση του είναι μήνυμα για όλους μας. Η Ελευθερία απαιτεί αγώνες και θυσίες. Σε αντίθεση με τη σιωπή, που σημαίνει συνενοχή. 

Στη σημερινή του βράβευση από τον δήμαρχο Αθηναίων, του έδωσα συγχαρητήρια για τη στάση του απέναντι στη Γενοκτονία προς τον Παλαιστινιακό λαό και για τις θέσεις του υπέρ της Δικαιοσύνης, της Ειρήνης, των αποφάσεων του ΟΗΕ, αλλά και για τη διαχρονική του πορεία.  

Και του δήλωσα ότι στεκόμαστε δίπλα του. Σθεναρά και περήφανα. 

Διότι είναι χρέος μας να αναγνωρίζουμε και να στηρίζουμε εκείνους που παλεύουν για την Ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα»!

«Υποχώρηση στον εκβιασμό Νετανιάχου η δήλωση Γεραπετρίτη»

Στο μεταξύ, με φόντο την επίθεση του ισραηλινού στρατού στον διεθνή στολίσκο Global Sumud Flotilla ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφαλή του διέλευση, επικρίνοντας τον υπουργό ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη για την σημερινή κοινή ανακοίνωσή του με τον ιταλό ομόλογό του, με την οποία ουσιαστικά καλούν τον στολίσκο να μην συνεχίσει και να δεχτεί την πρόταση του Λατινικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων να αναλάβει την ασφαλή παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από την πρώτη στιγμή, στήριξε και στηρίζει ολόπλευρα την αποστολή του διεθνούς στόλου αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης “Global Sumud Flotilla”, ο οποίος  βρίσκεται πλέον κοντά στη Γάζα. 

Ο βάρβαρος και απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και, ως εκ τούτου, είναι παράνομος. Η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτη, αποτελεί ξεκάθαρη υποχώρηση στον εκβιασμό που εξαπολύει το καθεστώς Νετανιάχου και στη συνέχιση του ναυτικού αποκλεισμού της ΓάζαςΗ ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η αποστολή να φτάσει στον προορισμό της με ασφάλεια. 

Η ανοχή στο έγκλημα Νετανιάχου πρέπει να λάβει τέλος άμεσα. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, όλοι και όλες πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Και η κυβέρνηση οφείλει να πάρει μία ξεκάθαρη θέση εναντίον του καθεστώτος Νετανιάχου και των απειλών και των εκβιασμών που εξαπολύει. 

Φτάνει πια η ταύτιση με τον Νετανιάχου, κύριε Μητσοτάκη και κύριε Γεραπετρίτη. Είναι η ώρα να σπάσει ο αποκλεισμός, είναι η ώρα να σταματήσει η γενοκτονία».

Διαβάστε επίσης:

Global Sumud Flotilla: Η Πέτη Πέρκα, από πλοίο του στολίσκου, καλεί την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την ασφάλεια των μελών της αποστολής

Προς το «ναι» ο ΣΥΡΙΖΑ για την Belharra, συντάσσονται οι βουλευτές – Διαφωνία από Ζαχαριάδη και Καλπάκη

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει και τα νότια σύνορά της

Πηγή: ΠΟΛΙΤΙΚΗ | topontiki.gr

Back to top button