Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης σε ακροατή του ΣΚΑΪ: «Αν θέλεις να μπεις στο αεροπλάνο και να πας να ζήσεις στη Ρουμανία»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και μέσα σε άλλα αναφέρθηκε στο ωράριο των καταστημάτων.

Κάποια στιγμή, λοιπόν, ένας ακροατής έστειλε μήνυμα στο οποίο έγραφε: «Ο υπουργός λέει ψέματα, η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων επίσημα είναι στα τάρταρα και θα την ξεπεράσει η Ρουμανία σε λίγο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε τότε: «Εντάξει, ο υπουργός λέει ψέματα. Είπατε περνάτε γρήγορα έξω και βλέπετε πως ζει ο κόσμος στην Ελλάδα. Αν θέλει ο κύριος μπορεί να πάει στη Ρουμανία να ζήσει, που νομίζει ότι είναι καλύτερα. Καμία αντίρρηση. Ο καπιταλισμός, πείτε του κυρίου, επιτρέπει να μπεις στο αεροπλάνο και να πας στη Ρουμανία για να ζήσεις. Αν νομίζει ότι είναι καλύτερα…».

«Για το υπουργείο Ανάπτυξης θέμα αλλαγής του ωραρίου των καταστημάτων δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει», ξεκαθάρισε.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι αν εφαρμοζόταν ένα τέτοιο μέτρο θα είχε δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας, αλλά και στον τζίρο των καταστημάτων.

Τέλος, για τις επενδύσεις στην χώρα μας είπε ότι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και μετά την επένδυση της Amazon στη Νάξο έρχεται νέα επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ από τον αμερικανικό όμιλο Digital Realty μαζί με την Lamda Hellix για την κατασκευή του πρώτου κέντρου πληροφοριών του Ομίλου στο Ηράκλειο Κρήτης. Όπως ανέφερε, ο κ.Γεωργιάδης θα δημιουργηθούν 80 με 90 νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button