Αθλητικά

AEK – OPAP Arena: Πώς φτιάχτηκε το συγκινητικό πανό «Original παραδείσου»

Ένα πολύ συγκινητικό πανό ανέβασαν οι οπαδοί της ΑΕΚ στις εξέδρες της OPAP Arena, πριν από τον αγώνα κόντρα στον Ιωνικό.

Οι φίλοι της ΑΕΚ φρόντισαν στο πρώτο επίσημο παιχνίδι Ένωσης στο νέο γήπεδο Αγία Σοφία, όλοι εκείνοι που δεν πρόλαβαν να δουν το σύνθημα «Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια» να γίνεται πραγματικότητα, να είναι παρόντες μέσω του εντυπωσιακού πανό που ανέβηκε στην θύρα 21 πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Το πανό περιελάμβανε δεκάδες μορφές φιλάθλων της ΑΕΚ που πλέον βρίσκονταν στην «Original Παραδείσου», όπως χαρακτηριστικά έγραφε.

Για να μπορέσει όμως αυτή η συγκινητική κίνηση να λάβει σάρκα και… οστά, χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες προετοιμασίας από την Original 21, σχεδόν από τις αρχές του καλοκαιριού. Πρόκειται για καταγραφή 170 προσώπων, σε ένα πανό που έφτανε τα 250-270 κιλά βάρους.

Για την δημιουργία του δούλεψαν περίπου 30 άτομα, ξοδεύοντας αρκετές ώρες, αλλά και ένα αρκετό υψηλό ποσό, καθώς το κόστος του έφτανε περίπου τα 10.000 ευρώ.

Φυσικά ένα τέτοιο εγχείρημα, δεν γίνεται χωρίς προετοιμασία. Έτσι, την επόμενη των εγκαινίων ξεκίνησαν οι δοκιμές για το πώς θα ανέβαινε στο ύψος της κορυφής του γηπέδου, χωρίς να υπάρξουν… παρατράγουδα, ενώ η μεταφορά του δεν έγινε με τον παραδοσιακό τρόπο, με μηχανάκι ή αυτοκίνητο. Χρειάστηκε να επιστρατευτεί ένα φορτηγάκι.

Για την… αποκάλυψή του, χρησιμοποιήθηκε ο ειδικός μηχανισμός που υπάρχει για τα ντέρμπι και «ρίχνει» δίχτυ μπροστά από το «πέταλο», προκειμένου να μην πέφτουν αντικείμενα και φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτό λοιπόν κρεμάστηκε το πανό που έπιανε σε μήκος από τη μία άκρη της κερκίδας έως την άλλη, ενώ στο κάτω μέρος του, τοποθετήθηκαν και αντίβαρα, προκειμένου να μην το κουνάει ο αέρας που ενδεχομένως να υπήρχε εκείνη την ώρα και χαλούσε την συνολική εικόνα του.

Το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό και δικαίωσε όσους είχαν την ιδέα και όσους την έκαναν πράξη, αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους όσους δεν πρόλαβαν να καθίσουν στις εξέδρες της «Αγια-Σοφιάς», βλέποντας την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια από ψηλά.

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button