Ελλάδα

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Έρχεται «δυσμενής μετάθεση» για τον «θαυματοποιό» παπά-Δημήτρη

«Δυσμενή» μετάθεση ετοιμάζει η επίσημη Εκκλησία για τον παπά Δημήτριο Λουπασάκη, καθώς φαίνεται ότι είναι πλέον θέμα χρόνου να του ανακοινωθεί η απομάκρυνσή του από το ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό.

Η υπόθεση με τα «θαύματα» που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο εκκλησάκι, ως φαίνεται, «κλείνει» από την Εκκλησία, με την απόφαση ο παπα-Δημήτρης και η μικρή μοναστική κοινότητα που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτόν να μεταφερθούν «αθόρυβα» σε μοναστήρι, κατά πάσα πιθανότητα στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στον Άγιο Δημήτριο.

Την απόφαση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ανακοινώσει στον παπα-Δημήτρη -ο οποίος εξακολουθεί και ισχυρίζεται ότι ο Σταυρός που έχει στην κατοχή του έχει θαυματουργές ιδιότητες- ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καθώς ο ναός των Αγίων Ισιδώρων ανήκει στην αρμοδιότητα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Για τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα αυτό ο κ. Ιερώνυμος ενημέρωσε αναλυτικά χθες τους συνοδικούς ιεράρχες. Πάντως, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο παπα-Δημήτρης, ο οποίος σε λίγο καιρό συνταξιοδοτείται, δεν πρόκειται να καθαιρεθεί.

Η υπόθεση, υπενθυμίζεται, το προηγούμενο διάστημα είχε απασχολήσει έντονα την Εκκλησία μετά από καταγγελίες για δήθεν θαύματα που συμβαίνουν στο ναό. Πρώτος τοποθετήθηκε δημόσια ο μητροπολίτης Αργολίδος, Νεκτάριος.

«Πρόκειται για απάτη ολκής. Από τη στιγμή που υπάρχει διαφήμιση, υπάρχει αγυρτεία, δεν υπάρχει αγιότητα», είχε τονίσει με νόημα ο ιεράρχης, καταγγέλλοντας συγκάλυψη της υπόθεσης από πολιτικά πρόσωπα.

Ακολούθησε η αποκάλυψη του πορίσματος του εκκλησιαστικού ανακριτή, μετά από έρευνα που διήρκεσε τρία χρόνια, από το 2014 έως το 2017, και το οποίο ετέθη στο αρχείο. Το πόρισμα, ανάμεσα στα άλλα, έκανε λόγο για σωρεία παραβάσεων, ανατροπή της εκκλησιαστικής τάξης, προσπάθεια εξαπάτησης των πιστών με καλλιέργεια και εκμετάλλευση της θρησκοληψίας τους με κατασκευή «θαυμάτων» («αγυρτεία»), καθώς και άλλων που παραπέμπουν σε οικονομικό σκάνδαλο («απιστία»). Μάλιστα, ο εκκλησιαστικός ανακριτής σημείωνε την ανάγκη να εξεταστεί ψυχιατρικά ο π. Δημήτριος.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button