Ελλάδα

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Παλικάρι μου, αϊτέ μου», μονολογούσε με λυγμούς ο πατέρας του-Μεγάλη συγκίνηση στην κηδεία του Ολυμπιονίκη

Στιγμές βαθιάς θλίψης και μεγάλης συγκίνησης στο «ύστατο χαίρε» στον μεγάλο άνθρωπο, πρώτα απ’ όλα, όπως έδειξε και με το «αντίο» που έγραψε ο ίδιος, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον Ολυμπιονίκη, που μας χάρισε στιγμές περηφάνιας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου (15/10) στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, το φέρετρο με τη σορό του δυο φορές αργυρού Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 43 ετών, έπειτα από διετή μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, η οποία αποχαιρετά τον άνθρωπό της και πατέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους.

Μπαίνοντας στην εκκλησία η αδελφή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη κατέρρευσε φωνάζοντας «αδελφέ μου, αχ αδελφέ μου», μη μπορώντας να αντέξει το τελευταίο «αντίο».

Το ίδιο και ο πατέρας του ο οποίος με κλάματα στα μάτια μονολογούσε:

«Παλικάρι μου, αετέ μου, πώς θα το περάσω αυτό αγόρι μου».


Εκατοντάδες άτομα, συγγενείς και φίλοι του Αλέξανδρου Νικολαΐδη βρέθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, ενώ το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Η σορός μπήκε στην εκκλησία υπό τους ήχους της μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος και εκτέθηκε προς αποχαιρετισμό.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, ο ενταφιασμός θα γίνει στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται, πως η οικογένειά του έχει ζητήσει από την Παρασκευή, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές εις μνήμην του στα ευαγή ιδρύματα Φλόγα – Σύλλογος Γονέων Παίδων Με Νεοπλασματική Ασθένεια, Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button