Πολιτική

Aνδρουλάκης: Όχι πελατειακές νοοτροπίες να μεταβάλουν την πράσινη μετάβαση σε ευκαιρία εξυπηρέτησης συμφερόντων

Mε ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε αιχμηρά τις κυβερνητικές αποφάσεις για την πράσινη ενέργεια, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιη κι όχι να εξυπηρετεί πελατειακά συμφέροντα.

Στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Από τον Αύγουστο επισημάναμε ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ότι η Υπουργική Απόφαση του κ. Σκρέκα, που πέρασε βιαστικά παραμονή Δεκαπενταύγουστου, αντιμετωπίζει με όρους πελατειακούς τις επενδύσεις σε ΑΠΕ για τα επόμενα χρόνια, υποθηκεύοντας το ενεργειακό μέλλον της χώρας. Η πρόσβαση στα δίκτυα ηλεκτρισμού πρέπει να είναι ισότιμη και με διαφάνεια. Όχι να αντιμετωπίζεται ως ιδιωτική περιουσία της Κυβέρνησης προς διάθεση στα μεγάλα συμφέροντα, που θέλει κάθε φορά να εξυπηρετήσει».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι ο τρόπος που επέλεξε η κυβέρνηση να προχωρήσει στη πράσινη ενέργεια «στερεί τον ελάχιστο εναπομείναντα χώρο ΑΠΕ στο δίκτυο από τις ενεργειακές κοινότητες αγροτών, κτηνοτρόφων και μεταποιητών, το μοναδικό τους «όπλο» να σταθούν όρθιοι μέσα στην ενεργειακή κρίση. Ακυρώνει στην πράξη και τα οικιακά φωτοβολταϊκά στις στέγες, ένα απαραίτητο μέτρο για την προστασία των πιο ευάλωτων. Η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιη και να διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και όχι πελατειακές νοοτροπίες να τη μεταβάλουν σε ευκαιρία εξυπηρέτησης συμφερόντων, όπως πράττει η Κυβέρνηση της ΝΔ».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button