Οικονομία

Aπό το γ’ τρίμηνο του 2023 οι μεγάλες εισροές εσόδων για το Ελληνικό

Από το τρίτο τρίμηνο του 2023 αναμένονται αξιοσημείωτες εισροές εσόδων από τις πωλήσεις στα οικιστικά projects στο Ελληνικό, ενώ στο δ΄τρίμηνο του 2022 τα έσοδα υπολογίζονται στα 200 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την ενημέρωση της διοίκησης του ομίλου στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα μεγέθη εννεαμήνου.

Σύμφωνα με τον CFO της Lamda, Χάρη Γκορίτσα, η ρευστότητα από τα πρώτα συμβόλαια στο Ελληνικό, τα οποία υπογράφηκαν τον Ιούλιο και αφορούσαν τις βίλες, αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες από τις πωλήσεις των διαμερισμάτων στον Πύργο Κατοικιών αλλά και τα πρώτα συμβόλαια για τα condos από το α’ τρίμηνο του 2023, καθώς και από τη συναλλαγή με την ΤΕΜΕΣ για τα δύο ξενοδοχεία στο παραλιακό μέτωπο του ακινήτου.

Ο ίδιος ανάφερε πως έως τον Μάιο του 2023 θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των εσόδων πλέον των οικιστικών projects, η οποία εν πολλοίς θα εξαρτηθεί και από την ωρίμανση αυτών (έκδοση οικοδομικών αδειών και έναρξη κατασκευής).

Να σημειωθεί ότι αναφορικά με τις οικιστικές αναπτύξεις οι προκαταβολές πελατών για τη μελλοντική απόκτηση ιδιοκτησιών, έχουν ξεπεράσει και τις αρχικές προσδοκίες, σε αρκετές περιπτώσεις Ειδικότερα για τα οικόπεδα που προορόζονται για βίλες (The Cove Villas) οι κρατήσεις για τη μελλοντική απόκτηση των 28 διαθέσιμων οικοπέδων, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το 90% των οικοπέδων.

Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά έσοδα από την πώληση των οικοπέδων, κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας (Φάση Α’), υπολογίζονται σε περίπου 190 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών. Το κόστος κατασκευής αναλαμβάνεται από τους αγοραστές, ενώ η διαχείριση της μελέτης και της κατασκευής από την Ελληνικό.

Για τον Riviera Tower, που θα είναι ο υψηλότερος πράσινος παράκτιος ουρανοξύστης στην Μεσόγειο με τις εργασίες στο εργοτάξιο να ξεκινούν σύντομα, όσον αφορά τις κρατήσεις για τη μελλοντική απόκτηση των 169 διαμερισμάτων, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 95% της πωλούμενης επιφάνειας.

Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά έσοδα για το σύνολο των διαμερισμάτων, κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας (Φάση Α’), ανέρχονται σε περίπου 620 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.

Για τα Condos (The Cove Residences): αναφορικά με τις κρατήσεις για τη μελλοντική απόκτηση διαμερισμάτων στα συγκροτήματα πολυτελών κατοικιών/διαμερισμάτων (condos) στο Παράκτιο Μέτωπο, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 85% της πωλούμενης επιφάνειας. Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά έσοδα για το σύνολο των condos, κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας (Φάση Α’), ανέρχονται σε περίπου 270 εκατ.ευρώ με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button