Κόσμος

Αποστολάκης: Ο Ερντογάν κινείται μεθοδικά στην παγκόσμια προπαγάνδα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «διαβάζει τις αντιδράσεις και συμπεριφέρεται ανάλογα», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες προκλήσεις και τις απειλές κατά της χώρας μας.

Σχολιάζοντας την παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Πράγα, ο κ. Αποστολάκης τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, πως «υπήρχε μια ελπίδα ότι θα έδειχνε διαφορετική στάση αλλά επιμένει στο ίδιο στυλ», προσθέτοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν κατάφερε να γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς και ότι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν έδειξαν κάτι διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε.

Ακόμη, ο υποστήριξε ότι ο Τούρκος πρόεδρος «προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει την διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα δημιουργεί την ένταση» ενώ για το ενδεχόμενο επίθεσης από την Τουρκία, ο Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε ότι «εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα με τις δηλώσεις και τον Ερντογάν που προσπαθεί να κερδίσει στη γεωπολιτική σκακιέρα πόντους, λογικά δεν τον συμφέρει να κάνει κάτι».

Σύμφωνα με τον ίδιος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «διαβάζει τις αντιδράσεις και συμπεριφέρεται ανάλογα», όμως «δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τίποτα».

Αναφορικά με τη στάση της Ελλάδας, σημείωσε ότι θα πρέπει να δει πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση καθώς «το βασικό είναι η διπλωματία. Ο Ερντογάν κινείται μεθοδικά στην παγκόσμια προπαγάνδα».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button