Ελλάδα

Μπαράζ τουρκικής προκλητικότητας πάνω από το Αιγαίο: 72 παραβιάσεις με οπλισμένα F-16

H τουρκική προκλητικότητα χτύπησε κόκκινο σήμερα Τετάρτη πάνω από το Αιγαίο.

Δεκάδες ήταν οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου ενώ σημειώθηκαν και περιστατικά υπερπτήσεων πάνω από το βορειοανατολικό, το κεντρικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, ζεύγος τουρκικών F-16, τρία αεροσκάφη UAV και 2 ATR-72 πραγματοποίησαν συνολικά 72 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, καθώς και οκτώ παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Αυτό που προξενεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι ότι τα τούρκικα μαχητικά ήταν οπλισμένα και επομένως η εμπλοκή μαζί τους εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

Τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, πριν αναχαιτιστούν, συμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, από τα ελληνικά μαχητικά.

Το απόγευμα ένα τούρκικο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) πέταξε αρχικά πάνω από τη νησίδα Kαλόγεροι στις 17.06 στα 19.000 πόδια.

Λίγο αργότερα στις 17.44 το ίδιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε πάνω από τη νησίδα Μαύρα ανατολικά της Κίναρου στα 19.000 πόδια.

Και το θερμόμετρο πάνω από το Αιγαίο συνεχίζει να καίει υπό τον φόβο ενός θερμού επεισοδίου που σε συνδυασμό με τη ρητορική της Τουρκίας μπορεί να φέρει απρόβλεπτη εξέλιξη.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button