Ελλάδα

Χανιά: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκονται πατέρας και γιος μετά το «οτοστόπ του τρόμου»

Βαρύ κατηγορητήρο αντομετωπίζουν πατέρας και γιος που «πρωταγωνίστησαν» στην επεισοδιακή καταδίωξη που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Χανιά.

Σύμφωνα με το cretapost, ο εισαγγελέας Χανίων χθες το μεσημέρι άσκησε κακουργηματικές ποινικές διώξεις στον 21χρονο γιο και τον 57χρονο πατέρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, επικίνδυνης οδήγησης και άλλες παραβάσεις του ΚΟΚ.

Στη συνέχεια ο 21χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή ο οποίος έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα, ο 57χρονος πατέρας μετά το περιστατικό ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Το οτοστόπ των φοιτητριών και η κλήση στο 112

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν τρεις φοιτήτριες βρίσκονταν στα Κουνουπιδιανά Χανίων και αποφάσισαν να κάνουν οτοστόπ για να πάνε στα σπίτια τους.

Το οτοστόπ είδε ο 21χρονος οδηγός, που επέβαινε σε πολυτελές αυτοκίνητο, ενώ συνοδηγός ήταν η σύντροφός του.

Μόλις οι φοιτήτριες μπήκαν στο αυτοκίνητο ο 21χρονος άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα και να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς σαν να έτρεχε σε αγώνα προκαλώντας τρόμο στις κοπέλες.

Οι φοιτήτριες ζήτησαν από τον 21χρονο να σταματήσει για να κατέβουν ωστόσο εκείνος δεν τους έδωσε καμία σημασία. Έτσι, έντρομες πήραν τηλέφωνο το 112 ζητώντας απελπισμένα βοήθεια ενώ παράλληλα ένα περιπολικό που έκανε μπλόκο στην περιοχή αντιλήφθηκε την επικίνδυνη οδήγηση του 21χρονου και του έκανε σήμα να σταματήσει με χρήση φωτεινών και ηχητικών μέσων.

Η καταδίωξη με περιπολικά και μηχανές

Ο 21χρονος στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε επιπλέον ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η καταδίωξη του… τρόμου.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να τον ακολουθούν με περιπολικά και τη συνδρομή τεσσάρων δικυκλιστών της ομάδος ΔΙ.ΑΣ.

Η απάντηση του 21χρονου στην καταδίωξη ήταν να επιχειρήσει πολλές φορές να εμβολίσει τους αστυνομικούς για να γλιτώσει.

Πήδηξαν από το αυτοκίνητο!

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο 21χρονος σταμάτησε για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε κόκκινο φανάρι στο δρόμο. Τότε, δύο από τις τρεις φοιτήτριες κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα και να βγουν από το αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί τις παρέλαβαν και τις μετέφεραν σε ασφαλές σημείο για να λάβουν αργότερα την κατάθεσή τους.

Πήρε τον πατέρα του για βοήθεια

Ο νεαρός οδηγός συνέχισε την τρελή του πορεία και επιχείρησε εκ νέου να εμβολίσει τους αστυνομικούς. Μάλιστα, ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε δύο φορές τα λάστιχα του αυτοκινήτου με σκοπό να το ακινητοποιήσει.

Εκείνη την ώρα όμως εμφανίστηκε ο 57χρονος πατέρας του οδηγού, τον οποιόν είχε καλέσει νωρίτερα για βοήθεια. Ο 57χρονος οδηγώντας ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με το περιπολικό για να σώσει τον γιο του.

Οι αρχές ακινητοποιήσαν τους δύο άντρες και τους συνέλαβαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έρευνα που τους έγινε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.750 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα πέντε οχημάτων στην περιφερειακή οδό

Φωτιές σε Εύβοια, Αττική και Κύθηρα – Κάηκαν 40.000 στρέμματα σε 48 ώρες – Δείτε τους χάρτες του Meteo

Εργατικό δυστύχημα στη Νάουσα – Νεκρός 61χρονος συντηρητής ασανσέρ

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ | topontiki.gr

Back to top button