Ελλάδα

Χίος: Προφυλακιστέος ο φερόμενος ως διακινητής μεταναστών – Αρνήθηκε πως ήταν ο χειριστής του σκάφους

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 31χρονος Μαροκινός υπήκοος που επέβαινε στο σκάφος των μεταναστών και φέρεται ως ο διακινητής στο πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι πλήρωσε για να επιβιβαστεί στη βάρκα, ενώ, παρότι έχει ήδη αναγνωριστεί από καταθέσεις διασωθέντων ως διακινητής, αρνήθηκε ενώπιον των ανακριτικών Αρχών ότι ήταν ο χειριστής του σκάφους.

Όπως ανέφερε, οι γονείς του κατέβαλαν 3.000 ευρώ σε άτομο που μιλούσε την τουρκική γλώσσα, με το οποίο έγινε η συνεννόηση για να περάσει στην Ελλάδα. Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει βαρύτατες κακουργηματικές διώξεις για πρόκληση ναυαγίου από το οποίο επήλθαν θάνατοι, για διακίνηση μεταναστών και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση κατασκοπείας: Οι συναντήσεις του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, το «τηλέφωνο – σκιά» και ο τρόπος πληρωμής

ΕΡΤ: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο ραδιομέγαρο

Αναστάτωση στο Μετρό: Νεαροί τράβηξαν τον μοχλό κινδύνου σε δρομολόγιο προς το Ελληνικό – Εκκενώθηκε ο συρμός

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ | topontiki.gr

Back to top button