Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απίστευτη πρόκληση από Κωνσταντίνο Πλεύρη – Ξαναχαιρέτησε ναζιστικά

Απίστευτη πρόκληση από τον συνήγορο υπεράσπισης του Ιωάννη Λαγού, Κωνσταντίνο Πλεύρη, ο οποίος χαιρέτησε ναζιστικά στην αίθουσα του Εφετείου κατά τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο δικηγόρος μετά από μία λεκτική αψιμαχία με τη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης Παύλου Φύσσα, ύψωσε το χέρι του κατά τον χαιρετισμό των Ναζί, προκαλώντας για ακόμη μία φορά το δικαστήριο και τους παρευρισκόμενους.

Αφορμή για τα ναζιστικά έκτροπα στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, στάθηκε η δήλωση της Μάγδας Φύσσα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της: «Είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγός; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων».

Μέρος του ακροατηρίου ξέσπασε σε χειροκροτήματα, με την πρόεδρο να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη. Αμέσως, ο Κων. Πλεύρης πήρε το λόγο, λέγοντας πως στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε τέτοια φαιδρή εικόνα με χειροκροτητές σε δικαστική αίθουσα.

«Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετίσατε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;» τον ρώτησε η Μάγδα Φύσσα και ο δικηγόρος χαιρέτησε ναζιστικά πριν η έδρα φύγει από την αίθουσα. Σημειωτέον ότι ο συνήγορος του Λαγού προέβη στον χαιρετισμό κοιτώντας τη Μάγδα Φύσσα και ενώπιον της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Πλεύρης είναι πατέρας του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντίνος Πλεύρης: Χαιρέτησε ναζιστικά στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button