Ελλάδα

Δίκη Φιλιππίδη: Κατάθεση της συνεργάτη του – «Δεν μου έχει επιτεθεί σεξουαλικά»

Με την κατάθεση δημοσιογράφου – συνεργάτιδας του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίστηκε σήμερα (07.10.2022) η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η εξέταση της συνεργάτιδας του Πέτρου Φιλιππίδη στην πολύκροτη δίκη συνεχίστηκε με την υποβολή ερωτήσεων από συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε εάν το 2005 είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον Πέτρο Φιλιππίδη, με την ίδια να το αρνείται κατηγορηματικά, με τον δικηγόρο της υποστήριξης της κατηγορίας, Αλέξανδρο Μίντζια να ζητά να κληθούν οι συνεργάτες της σε περιοδικό την επίμαχη περίοδο που τους είχε περιγράψει το περιστατικό και το δικαστήριο να επιφυλάσσεται.

Υποστήριξη Κατηγορίας: Υπάρχει κάποιο περιστατικό που έχει συμβεί με τον κατηγορούμενο τον Νοέμβριο 2005;

Μάρτυρας: Δε νομίζω. Δεν έχει υπάρξει κάποιο περιστατικό.

Υποστήριξη Κατηγορίας: Εσείς έχετε δεχθεί σεξουαλικές επιθέσεις;

Μάρτυρας: Όχι.

Υποστήριξη Κατηγορίας: Θα την θυμόσασταν;

Μάρτυρας: Φυσικά.

Υποστήριξη Κατηγορίας: Ποια ήταν ονόματα συνεργατών στο περιοδικό;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.

Υποστήριξη Κατηγορίας: Θυμόσαστε περιστατικό που έχετε γυρίσει στο περιοδικό και είχατε περιγράψει επίθεση;

Μάρτυρας: Όχι, ποτέ δεν έχει συμβεί.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε και εάν είχε συμβεί κάποιο περιστατικό με τον κατηγορούμενο και στέλεχος του ΑΝΤ1, με την ίδια να υποστηρίζει πως είχε γίνει κάποιος καυγάς με την ίδια ενώ της υποβλήθηκαν ερωτήσεις σχετικά με την απομάκρυνση του κατηγορούμενου από παράσταση της Κάτιας Δανδουλάκη, με την ίδια να υποστηρίζει πως ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε δίκιο.

Νωρίτερα, η μάρτυρας επανέλαβε ότι απομακρύνθηκε από τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης λόγω του γεγονότος ότι θα κατέθετε στη δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη. Η μάρτυρας κατέθεσε και πάλι πως της ειπώθηκε από την παρουσιάστρια και παραγωγό της εκπομπής ότι οι ηθοποιοί δε θέλουν να πάνε στην εκπομπή καθώς είναι μάρτυρας στη δίκη.

Αντικατάσταση ενόρκου

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προχώρησε σε μία απρόσμενη αλλαγή στη σύνθεση του. Μία ένορκος, υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έκανε αίτηση να απαλλαγεί από τα καθήκοντα της. Η πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημα της και την θέση της έλαβε ένας εκ των δύο αναπληρωματικών ενόρκων.

Πρόεδρος: Σας έχω ενημερώσει ότι οι ένορκοι δεν δύνανται να έρχονται. Είναι κρίμα πρέπει να συναισθανθείτε λίγο την κατάσταση. Θα δεχθούμε την αίτηση.

Ένορκος: Υπάρχει δουλειά και πνιγόμαστε!

Δικηγόρος Υποστήριξης Κατηγορίας: Δεν μπορεί να πάρει άδεια.

Πρόεδρος: Δεν με ενημέρωσε ότι υπάρχει δυνατότητα για άδεια.

Ένορκος: Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι.

Πρόεδρος: Σας ενημερώνω ότι υπάρχουν κι άλλοι ένορκοι που μου έχουν εκφράσει παράπονα. Δέχεται και διατάσσει αναπλήρωση από πρώτο αναπληρωματικό.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button