Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 7,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Στο 11,2 το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Σημαντικό προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας MRB, λίγους μήνες πριν να στηθούν οι κάλπες.

Στη νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Newsbomb.gr αποτυπώνεται με εμφανή τρόπο η ανησυχία των πολιτών για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Αν και στην προηγούμενη μέτρηση, στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι πολίτες σε ποσοστό 52,5% εκτιμούσαν πως δεν είναι πιθανό ένα «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία, πλέον, εξαιτίας της έξαρσης της επιθετικής ρητορικής του καθεστώτος Ερντογάν και των απειλών, οι ερωτηθέντες στη μέτρηση του Οκτωβρίου εκτιμούν πως μια εμπόλεμη σύρραξη με την Τουρκία είναι πιθανή.

Ωστόσο, οι πολίτες εκτιμούν ότι καμία από τις δύο χώρες δεν θα βγει κερδισμένη από μια τέτοια εξέλιξη.

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB για τα ελληνοτουρκικά:

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 29,5% έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι στο 6,8%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,2%, τοΚΚΕ με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ 25 με 3,1% που σε όλες τις μετρήσεις «πιάνει» οριακά το όριο εισόδου στη Βουλή. Το εθνικιστικό κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα» του Ηλία Κασιδιάρη καταγράφει ποσοστό 2,4%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη μέτρηση χάνει τη δυναμική που είχε αποκτήσει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών.

Με την αναγωγή σε έγκυρα ψηφοδέλτια η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 7,2%, με τη Νέα Δημοκρατία να καταγράφει ποσοστό 31,3% και τον ΣΥΡΙΖΑ 24,1%.

Όσον αφορά στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφές προβάδισμα σχεδόν 10 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Όσο για το ποια είναι τα συναισθήματα που νιώθουν οι πολίτες για τη σημερινή κατάσταση, αυτά είναι σε συντριπτική πλειοψηφία αρνητικά, με τον φόβο τον θυμό και την παραίτηση να “πρωτεύουν” στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στην πρώτη θέση των απαντήσεων σχετικά με το ποια είναι τα προβλήματα που τους απασχολούν βρίσκεται η ακρίβεια και η αύξηση τιμών στα καύσιμα, γεγονός που υποδεικνύει πώς διαμορφώνεται και η τρέχουσα πολιτική ατζέντα των κομμάτων.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button