Κόσμος

Διπλωματικός πυρετός για το Ουκρανικό: Ανοιχτοί σε απευθείας διάλογο Μόσχα και Κίεβο – Κάλεσμα Ερντογάν για συνομιλίες στην Πόλη

«ΗΤουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις για μία εκεχειρία, αλλά και για τη διαρκή ειρήνη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας», είπε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια μιας σημερινής τηλεφωνικής συνομιλίας τους, ανακοίνωσε το γραφείο του Ερντογάν.

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Γαλλίας, περιφερειακά και παγκόσμια θέματα. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί ένα ιστορικό ορόσημο στην πορεία για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, ότι η ευκαιρία αυτή πρέπει να αξιοποιηθεί και ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους συμβολή, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας διαπραγματεύσεων, για να διασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός και η διαρκής ειρήνη. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί με προσοχή η συνεργασία για την έναρξη διαπραγματεύσεων για διαρκή ειρήνη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και να διεξαχθούν οι διαδικασίες ανάκαμψης της Ουκρανίας» ανέφερε η ανακοίνωση της Τουρκικής προεδρίας.

Παράλληλα από το γραφείο του Τούρκου Προέδρου έγιναν γνωστές και πληροφορίες σχετικά με τη τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν – Πούτιν: «Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν ότι η Τουρκία χαιρετίζει την ανακοίνωσή του ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα συνεχιστούν στην Κωνσταντινούπολη και εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκίας να φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μια μόνιμη λύση. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας όσον αφορά την επίτευξη της ειρήνης και ότι μια συνολική κατάπαυση του πυρός θα δημιουργήσει το απαραίτητο περιβάλλον για τις ειρηνευτικές συνομιλίες».

Πηγή: ertnews.gr

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button