Ελλάδα

ΕΛΑΣ: Οι αναφορές για ολιγωρία αστυνομικών στην υπόθεση του Κολωνού δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

Η ΕΛΑΣ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την υπόθεση του βιασμού 12χρονης στα Σεπόλια από ένα 53χρονο και ένα 42χρονο, και διαψεύδει τις αναφορές σε ΜΜΕ για ολιγωρία των αστυνομικών.

Ειδικότερά διευκρινίζει ότι οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν στο τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, προκειμένου να καταγγείλουν παράνομες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης τους.

Αμέσως ενημερώθηκε υπηρεσιακά η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν την ίδια ημέρα και πραγματοποίησαν την καταγγελία τους.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ σημειώνεται ότι η εν λόγω υπηρεσία τυγχάνει καθ’ ύλην αρμόδια και στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό για τη διερεύνηση τέτοιου είδους υποθέσεων.

«Συνεπώς, αναφορές για ολιγωρία των αστυνομικών, σε τηλεοπτικές εκπομπές που αναπαράγονται και σε ιστοσελίδες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» καταλήγει η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button