Ελλάδα

Ελένη Μυλωνοπούλου: Eτοιμάζει βιβλίο εμπνευσμένο από το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου ετοιμάζει βιβλίο μαζί με την δημοσιογράφο και συγγραφέα Άννα Ματθαίου με θέμα τις γυναικοκτονίες, εμπνευσμένο από το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Μυλωνοπούλου υπήρξε σύμβουλος ψυχικής υγείας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της συζύγου του Καρολάιν, και είχε μάλιστα καταθέσει ως μάρτυρας στο δικαστήριο.

Μιλώντας για το βιβλίο της στον Βαγγέλη Καράλη και στην Espresso, η ίδια: «Με την Άννα Ματθαίου γράφουμε ένα βιβλίο βασισμένο στις γυναικοκτονίες που έχουν συγκλονίσει την χώρα μας τα δύο τελευταία χρόνια. Στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τέτοιου είδους περιστατικά που το τελευταίο διάστημα μαστίζουν την κοινωνία μας και χρειάζεται μια ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση τους.

Τα Γλυκά Νερά αποτελούν αναμφισβήτητα ένα σημαντικό κομμάτι για την σύγχρονη εγκληματολογία και δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα βασικό σημείο αναφοράς των γυναικοκτονιών των τελευταίων ετών. Επομένως είναι αυτονόητο ότι θα εμπεριέχεται σ’ ένα βιβλίο που σαν πυρήνα του έχει την έμφυλη βία».

Η Ελένη Μυλονωπούλου, η οποία βρίσκεται τηλεοπτικά στην εκπομπή «Ό,τι Πείτε» στο High tv μαζί με την Άννα Ματθαίου, εξήγησε τους λόγους που είπε όχι στα «μεγάλα κανάλια»: Η αλήθεια είναι ότι είχα προτάσεις από μεγάλα κανάλια και δεν τις αποδέχτηκα. Όχι από απαξίωση στους άλλους δημοσιογράφους αλλά στην προσωπική εκτίμηση που είχα στην δημοσιογράφο Άννα Ματθαίου που έχω παρακολουθήσει την δουλειά της και γνωρίζω την εντιμότητα και τον επαγγελματισμό της. Και βεβαίως στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δουδουξή και σε όλη την δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής Ό,ΤΙ ΠΕΙΤΕ που η ποιότητα της είναι στις δικές μου επιλογές. Όσο για τα κανάλια, κατά την γνώμη μου οι δημοσιογράφοι ανεβάζουν ή κατεβάζουν ένα κανάλι οπότε το κοινό αποφασίζει».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button