Κόσμος

Ερντογάν σε Έλληνα δημοσιογράφο: «Καλά καταλάβατε. Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

Δεν έχει τέλος το παραλήρημα του Ερντογάν που συνεχίζει απτόητος – και παρά τη διεθνή κατακραυγή – να εξαπολύει ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας.

Αυτή τη φορά – και μετά το “θερμό επεισόδιο” που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη – ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Πράγα, απευθύνθηκε σε Έλληνα δημοσιογράφο και επανέλαβε τις γνωστές του απειλές.

Συγκεκριμένα, αρχικά Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την ομιλία μου. Όλες οι πολιτικές της Ελλάδας βασίζονται σε ψέματα. Δεν υπάρχει ειλικρίνεια, και η πολιτική της βασίζεται στο ψέμα».

Όταν, μάλιστα, Ελληνας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν με τη φράση «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», ο πρόεδρος της Τουρκίας εννοεί ότι θα επιτεθεί στην Ελλάδα, εκείνος απάντησε χωρίς… περιστροφές:

«Καταλαβαίνετε το νόημα. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα. Ανεξάρτητα από το ποια χώρα μας ενοχλεί ή μας επιτίθεται, η απάντησή μας σε αυτούς είναι ότι θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ.

Πρέπει να το ξέρουν και να το καταλάβουν. Από τώρα και στο εξής, ό,τι καταλαβαίνετε εσείς καταλαβαίνουν και εκείνοι».

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:

#SONDAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunan Gazeteciye tokat gibi cevap; “Yani konuyu anlamışsın aslında. Bu Sadece Yunanistan için geçerli değil, bize saldıran hangi ülke olursa olsun cevabımız ‘bir gece ansızın gelebiliriz’. Bunu böyle bilmeleri lazım.” pic.twitter.com/BjVwYougzb

— METROTÜRK TV (@metroturktv) October 6, 2022

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button