Ελλάδα

Έβρος: Aντί να απολογηθεί ζητάει και τα ρέστα η Άγκυρα για τους 92 γυμνούς μετανάστες

Όπως αναμενόταν η πρώτη αντίδραση από την Άγκυρα, στη ντροπιαστική εικόνα με τους 92 γυμνούς μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους Έλληνες συνοριοφύλακες στον Έβρο, το πρωί της Παρασκευής, ήρθε από τον Τούρκο υφυπουργό Εσωτερικών, Ισμαήλ Τσατακλί και ήταν χειρότερη από την εικόνα.

Ο Τσατακλί με ανάρτησή του στο Twitter «απαντά» στον Νότη Μηταράκη και όσα είπε για τη συμπεριφορά της Άγκυρας, και λέει σε προκλητικό τόνο πως «καθώς δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε μία περίπτωση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, επιδιώκετε να καλύψετε την εικόνα της σκληρότητας που έχετε προκαλέσει, σαν να την έχει προκαλέσει η Τουρκία».

As you couldn’t find one single case of human rights violation by , you just seek to expose image of your cruelty you’ve inflicted as if ’s done!
Spend your time to obey human rights, not for manipulations & dishonesty!
C’mon, it’s not big deal; just be little bit civilised! https://t.co/Wu45kEN8tQ

— İsmail ÇATAKLI (@ismailcatakli) October 15, 2022

Και συνεχίζει με την ίδια εριστική διάθεση, γράφοντας: «Αφιερώστε το χρόνο σας για να σεβαστείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι για χειραγώγηση και ανεντιμότητα! Ελάτε, δεν είναι τίποτα σπουδαίο, απλά να είστε λίγο πολιτισμένοι!».

Σε νέας μορφής κλιμάκωση στην εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών προχώρησε η Τουρκία, καθώς οι ελληνικές αρχές περισυνέλλεξαν προχθές 92 μετανάστες, γυμνούς και με σωματικά τραύματα, πρώτη φορά στα χρονικά, στη συνοριακή γραμμή του Έβρου.

Πληροφορίες, μάλιστα, ήθελαν όλη την περασμένη εβδομάδα να καταγράφεται έντονη κινητικότητα στην περιοχή μεταξύ Διδυμοτείχου και Σουφλίου, όπου το τελευταίο διάστημα οι απόπειρες εισόδου μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα είναι σχεδόν καθημερινές. Για τον λόγο αυτό, τόσο η Ελληνική Αστυνομία και κυρίως τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις βρισκόταν ήδη σε καθεστώς επαγρύπνησης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν απόπειρα μαζικής εισβολής στη χώρα.

Το θέαμα, ωστόσο, το οποίο αντίκρισαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. νοτιότερα του ποταμού, δηλαδή στην παρέβρια περιοχή των Φερών (νότια του προγεφυρώματος), σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από την Αλεξανδρούπολη, ήταν ακόμη και γι’ αυτούς πρωτόγνωρο, αφού οι 92 μετανάστες εντοπίστηκαν γυμνοί και σωματικά τραύματα, παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στις 8:30 το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή, οπότε κι έγιναν αντιληπτοί.

Στη διάσωσή τους συμμετείχαν τόσο αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, όσο και στελέχη της Frontex, με τις ελληνικές αρχές να επιμελούνται άμεσα για την ένδυση και σίτισή τους, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα τις πρώτες βοήθειες.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button