Κόσμος

Facebook: Ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί οι κωδικοί μέχρι και ενός εκατ. χρηστών

H εταιρεία Meta διατύπωσε την προειδοποίηση που εγείρει σοβαρή ανησυχία σε αναφορά στην οποία επισημαίνεται ότι ακόμη και ένα εκατ. χρήστες της εφαρμογής Facebook ενδέχεται να έχουν πέσει θύματα παραβίασης κωδικών λόγω κακόβουλου λογισμικού σε Android και iPhone.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, ειδικότερα, ότι εντόπισε περισσότερες από 400 κακόβουλες εφαρμογές Android και iOS, οι οποίες στοχεύουν χρήστες του Διαδικτύου, προκειμένου να κλέψουν τα στοιχεία σύνδεσής τους.

Η Meta ανέφερε ότι έχει ενημερώσει τόσο την Apple όσο και την Google για το ζήτημα, προκειμένου να γίνει ευκολότερα η απόσυρση των εφαρμογών.

Οι εφαρμογές εντοπίζονταν σε επεξεργαστές φωτογραφιών, παιχνίδια για κινητά ή συστήματα παρακολούθησης υγείας, ανέφερε το Facebook.

Η Apple, από την πλευρά της, δήλωσε ότι 45 από τις 400 προβληματικές εφαρμογές βρίσκονταν στο App Store της και έχουν αφαιρεθεί.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της Google ανέφερε πως η εταιρεία επίσης αφαίρεσε όλες τις εν λόγω κακόβουλες εφαρμογές.

Συνηθισμένη περίπτωση απάτης θα φανεί όταν ένας χρήστης κατεβάσει μία από τις κακόβουλες εφαρμογές. Η εφαρμογή απαιτεί σύνδεση στο Facebook για να λειτουργήσει, εξαπατώντας έτσι τον χρήστη να δώσει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής του.

Η Meta επισήμανε ότι θα κοινοποιεί οδηγίες για να αποφεύγονται τέτοιου είδους περιστατικά παραβίασης, ενώ θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να μαθαίνουν οι χρήστες πώς να εντοπίζουν καλύτερα τις ύποπτες ενέργειες.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button