Κόσμος

Φορέστε δύο πουλόβερ και αγοράστε κεριά, προτείνει ο Σόιμπλε για την ενεργειακή κρίση

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτήρισε «κακομαθημένη» τη γερμανική κοινωνία, υποστηρίζοντας ότι το κράτος πρέπει να βοηθήσει μόνο όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

«Πολλοί Γερμανοί θα πρέπει να παγώσουν αυτόν τον χειμώνα», ανέφερε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο δημοσιογράφος, για να πάρει την απάντηση: «Τότε απλά ας φορέσουν ένα πουλόβερ. Ή ίσως και ένα δεύτερο πουλόβερ. Δεν πρέπει να γκρινιάζουμε για αυτό, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πολλά δεν είναι αυτονόητα», ούτε καν το ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί κάποιες φορές να διακοπεί. «Για αυτό θα πρέπει να έχουμε πάντα στο σπίτι μερικά κεριά, σπίρτα και έναν φακό» συνέχισε.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να τρομοκρατηθούμε από την (σ.σ. ρωσική) απειλή για χρήση πυρηνικών. Δεν θα ήθελα να είμαι καγκελάριος αυτήν την εποχή. Αλλά ένα είναι σαφές, αν υποχωρήσεις μία φορά, θα υποχωρείς πάντα. Και πάντα είχα στη ζωή μου καλά αποτελέσματα λέγοντας “Όχι, δεν θα με εκβιάσουν”», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Η συνέντευξη έκλεισε με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να τονίζει ότι πάντα βρίσκει λόγους για να γελάσει. «Το γέλιο είναι δωρεάν και χαλαρωτικό. Δεν έχουμε λόγο να τα παρατήσουμε» σημείωσε σχετικά.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button