Φωτία στην Κορινθία: Εφιάλτης με νέα αναζωπύρωση πάνω από τη Λαύκα (Video)

Σε πραγματικό εφιάλτη για τις δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν μετατραπεί οι αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς στον Φενεό της Κορινθίας.
Πριν από λίγο, όπως φαίνεται και στα βίντεο από τοπικά ΜΜΕ, σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση πάνω από τη Λαύκα. Στο σημείο επιχειρούν 360 πυροσβέστες, 75 οχήματα με 11 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Οι πρώτες εκτιμήσεις, όπως αναφέρει το meteo.gr, από δεδομένα πολύ υψηλής ανάλυσης από τον δορυφόρο WorldView-3 (αισθητήρας VHR2) που πέρασε πάνω από την περιοχή το μεσημέρι της Τετάρτης δείχνουν ότι έως και τις 12:23 το μεσημέρι της Τετάρτης είχαν καεί περίπου 11.450 στρέμματα δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων στις περιοχές μεταξύ Καστανιάς, Λαύκας, Μοσιάς και Οροπεδίου Φενεού.
Διαβάστε επίσης:
Καραμπόλα με πέντε οχήματα στον Κηφισό – Μεγάλες καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Λαμία
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (video)