Κόσμος

Φωτιά στην Κύπρο: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο, επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις – Στη Λεμεσό 26 Έλληνες δασοκομάντος (video)

Σε ύφεση βρίσκεται η

, η οποία ξέσπασε την Τρίτη (23/7) και στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους αφήνοντας παράλληλα πίσω της τεράστιες καταστροφές.

Το κρίσιμο μέτωπο έχει τεθεί σε έλεγχο, ενώ σε επιφυλακή είναι οι αρμόδιες αρχές της Κύπρου για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή, κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αναζωπυρώσεις στην ορεινή Λεμεσό αντιμετωπίστηκαν και σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχειρούν πέντε πτητικά μέσα αεροπυρόσβεσης.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας αντιμετωπίστηκαν μικρές αναζωπυρώσεις εν τι γενέσει τους παρά τις κοινότητες Πάνω Κυβίδων, Άλασσας, Ζανακιάς και Ομόδους», αναφέρει ο Ανδρέας Κεττής σε ανάρτησή του στο Χ.

Καθοριστική, σημειώνει, «υπήρξε η συμβολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Εθνικής Φρουράς που περιπολούσαν και χαρτογραφούσαν την πυρκαγιά».

Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, απογειώθηκαν πέντε πτητικά μέσα αεροπυρόσβεσης και επιχειρούν περιμετρικά της πυρκαγιάς για καλύτερη οριοθέτηση ή εκεί που κρίνεται αναγκαίο κατόπιν αξιολόγησης.

Το βράδυ δύο Ισραηλινά C130 προχώρησαν με ρίψεις επιβραδυντικού υλικού για σταθερότητα στην οριοθέτηση, αναφέρει ο Ανδρέας Κεττής.

Επειδή προβλέπεται να αυξηθούν σταδιακά και πάλι οι άνεμοι σήμερα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν όλες στις θέσεις τους και μετακινούνται αναλόγως.

Στο μεταξύ στο Κέντρο Συντονισμού Επιχειρήσεων για κατάσβεση των πυρκαγιών στον Ύψωνα βρίσκονται από σήμερα 26 δασοκομάντος των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) από την Ελλάδα, όπου και ενημερώνονται από τον αρχιπύραρχο Νίκο Λογγίνο.

Υπενθυμίζεται η αποστολή των επίγειων δυνάμεων από την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM), ο οποίος ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Κυπριακής κυβέρνησης προς το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης (ERCC).

Διαβάστε επίσης:

Νέα επίθεση Τραμπ: Διέταξε να διαλυθούν οι καταυλισμοί αστέγων στις ΗΠΑ

Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων Ιράν – Ευρωπαίων για το πυρηνικό πρόγραμμα στην Κωνσταντινούπολη

Αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους από Μακρόν: Οργή από Νετανιάχου και Ουάσινγκτον, χαιρετίζει η Χαμάς

Πηγή: ΚΟΣΜΟΣ | topontiki.gr

Back to top button