Πολιτική

Γεωργιάδης για Ανδρουλάκη: Θα ψηφίσει τη νέα επένδυση ή θα ασχολείται πάλι με το τηλέφωνό του;

Η ανάπτυξη κατά το 2021 και το πρώτο εξάμηνο του 2022 είναι μεγαλύτερη από όλα τα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στη Βουλή κατά την επεξεργασία νομοσχεδίου του υπουργείου του για τα Επιχειρηματικά Πάρκα από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι το 2023 θα σημειωθεί μικρή ανάπτυξη λόγω του ουκρανικού, τόνισε ότι «ένας χρόνος της ΝΔ χωρίς πανδημία ή έστω με εν μέρει πανδημία και παρά τον πόλεμο αξίζει περισσότερα λεφτά από πεντέμισι χρόνια ΣΥΡΙΖΑ […] Έχουμε το α’ εξάμηνο του 2022 +7,8% και το 2021 +8,1%, νούμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έχει δει ούτε στον ύπνο του».

Για το 2023 τόνισε ότι όλοι προβλέπουν μικρότερη ανάπτυξη για την Ελλάδα (+2%), πλην μιας τράπεζας (ING) η οποία βλέπει ύφεση -0,2%, με μέσο όρο ευρωζώνης -0,8%. «Εγώ, δεν θέλω να γίνω προφήτης, τι θα κάνει ο Πρόεδρος Πούτιν στην Ουκρανία και πώς θα αυξηθούν τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών. […] Θα πω ότι σίγουρα το 2023 δεν θα είναι τόσο εύκολο οικονομικό έτος όπως 2022», είπε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι η αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, με σκοπό την τιθάσευση του πληθωρισμού, σημαίνει ότι (οι τράπεζες) «πατάνε φρένο στην οικονομία». […] Είναι δυνατό να μπει φρένο στην παγκόσμια οικονομία και να μην επηρεάσει αυτό το φρένο την ελληνική οικονομία; Είπαμε, είμαστε καλοί υπουργοί, αλλά δεν είμαστε θαυματοποιοί».

Σχολιάζοντας την κριτική βουλευτών της αντιπολίτευσης για το μέγεθος και την ποιότητα των επενδύσεων στην Ελλάδα, τους προσκάλεσε να πάνε μαζί στις νέες εγκαταστάσεις της “Πυραμίς” (Πίτσος), στο Ελληνικό, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας κ.α. «Όσοι θέλετε, τις επόμενες μέρες, θα επισκεφτούμε το εργοστάσιο της Πυραμίδος στον Ασπρόπυργο, της εταιρείας που αγόρασε τα μηχανήματα της PITSOS. […] Όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σταθάκης που υπέγραψε φαρδιά πλατιά να απολυθούν αυτοί οι εργάτες, έχουν την όρεξη και τα κότσια να έρθουν μαζί μου» είπε ο κ. Γεωργιάδης. Για το Ελληνικό ανέφερε ότι «σε λίγες μέρες θα μπει η πρώτη “σκαφτιά” […] Το έργο προχωρά και χτίζεται και μπορείτε να έρθετε μαζί μου, να δείτε και την μπουλντόζα, να την χαϊδέψετε, να την φιλήσετε, να την ευχαριστηθείτε, να μην στεναχωρηθείτε, όλα εκεί προχωράνε».

Αναφερόμενος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, είπε ότι για πρώτη φορά θα δοθεί δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους μετά από 8 χρόνια. Είναι τόσο βέβαιος ο νέος επενδυτής για την επιτυχία του σχεδίου του ώστε δίνει 1,2 εκατ. ευρώ χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία μεταβίβασης του Ναυπηγείου είπε ο κ. Γεωργιάδης: «Καλή είναι η κριτική, αλλά στους εργάτες φέρνουν δώρα Χριστουγέννων μόνο οι πραγματικές δουλειές και οι πραγματικές επενδύσεις» προσέθεσε, καλώντας εκ νέου τους βουλευτές να συμμετάσχουν σε επιτόπια έρευνα στα Ναυπηγεία στα μέσα Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος σε, άλλες επενδύσεις εταιρειών στην χώρα μας, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι όλοι οι υπουργοί Ανάπτυξης των τελευταίων 30 ετών, συμποσούμενοι, «δεν είχαν τη χαρά που έχω εγώ να έχω τόσες επενδύσεις όσες έχουμε τώρα». Ειδικά για την επένδυση 100 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η Digital Realty για data center στο Ηράκλειο της Κρήτης, είπε: «Να δω αν το ψηφίσει αυτό ο φιλοεπενδυτής» πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης «ή θα ασχολείται πάλι με αυτό το τηλέφωνό του».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button