Ελλάδα

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Ψάχνουν μια γυναίκα – Ήταν μαζί στο αυτοκίνητο με τον 50χρονο που βρέθηκε νεκρός

Συνεχίζουν να επιχειρούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό μίας αγνοούμενης στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, στην Κρήτη, καθώς η κακοκαιρία σάρωσε το νησί, αφήνοντας πίσω-δυστυχώς- έναν νεκρό.

Πρόκειται για τη συνεπιβάτιδα στο όχημα του άτυχου 50χρονου-που βρέθηκε νεκρός- η οποία μετέβαινε μαζί με τον άτυχο άνδρα, στο σπίτι του στην Αγία Πελαγία για να καθαρίσουν το σπίτι και τα χόρτα.

Συνολικά 14 δύτες επιστρατεύτηκαν – δύο που έχουν ήδη βουτήξει στο νερό, και επιπλέον εννέα από ιδιωτικά καταδυτικά του Ηρακλείου, ενώ τρεις ακόμη, επίσης ιδιώτες έρχονται από το Ρέθυμνο.

«Η σφοδρότητα του φαινομένου σε τοπικό επίπεδο υπερέβη τις όποιες μετεωρολογικές προβλέψεις. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας ήταν ήδη σε επιφυλακή. Σε συνέχεια έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ και άμεσα επιχείρησαν στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν αυτά τα φαινόμενα», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός.

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για κυκλοφορία και πλιάτσικο

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, γίνονται προσπάθειες να δεθούν και να ρυμουλκηθούν τα οχήματα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, κάνει η ΕΜΑΚ στην Αγία Πελαγία.

Παράλληλα, η αστυνομία έχει διακόψει την κίνηση οχημάτων προς το παραλιακό τμήμα της Αγίας Πελαγίας, ενώ όλοι οι αστυνομικοί του ΑΤ Μαλεβιζίου κλήθηκαν εκτάκτως για να αναλάβουν δράση για τα καταστήματα που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Οι αστυνομικοί, μαζί και με άλλες δυνάμεις, περιφρουρούν σπίτια και καταστήματα των οποίων έχουν σπάσει πόρτες και τζαμαρίες, υπό το φόβο πλιάτσικου, καθώς είναι εκτεθειμένα εμπορεύματα και υπάρχοντα.

Με πληροφορίες από cretalive.gr

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button