Πολιτική

Κασσελάκης σε ομάδα Αχτσιόγλου: Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα

Σαφές μήνυμα προς την ομάδα Αχτσιόγλου έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, σήμερα (20/11) το μεσημέρι στην«Ώρα του Προέδρου» στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο».

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα», είπε.

Ειδικότερα, κληθείς να απαντήσει για τις εσωκομματικές εξελίξεις, ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η βάση του κόμματος, όπως φάνηκε και στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά και από την προσοχή που έχουμε ως κόμμα, δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη ενέργεια και ελπίδα».

«Σε σχέση με τη βουβαμάρα που εκδηλώθηκε στις εκλογές με το 17%, είναι θετικό ότι υπάρχει ενέργεια και ελπίδα», είπε και προσέθεσε ότι «πρέπει να αναδείξουμε νέα στελέχη και νέα μέλη από τα πολλά βιογραφικά που έχουμε λάβει». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το 41% της Ν.Δ. οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 600.000 ψήφους και στην αποχή».

«Το μεγάλο διακύβευμα είναι η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το θέμα ήταν αμιγώς προσωπικό τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν σήμερα πρωθυπουργός. Το κόμμα πρέπει να γειωθεί στην κοινωνία. Ο δικός μου ρόλος είναι να εμπνεύσω για να γειώσουμε το κόμμα στην κοινωνία. Αν το πετύχουμε αυτό και αν δώσουμε έμπρακτες λύσεις», σημείωσε.

Ενώ για τη φράση «κείμενα – “πουμαρό”», είπε ότι τα όσα είπε στην Κ.Ε. απευθυνόταν σε ένα μέρος των στελεχών της «Ομπρέλας»: «Σέβομαι το κόμμα, ευθυγραμμίστηκα με το κόμμα, με επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έτρεξα δίπλα του (…) Ακριβώς εξαιτίας αυτού του σεβασμού, προσκάλεσα την κ. Αχτσιόγλου και της προσέφερα όποιον ρόλο ήθελα.

Θα ήταν ηγετική ομάδα (σ.σ. αυτά τα στελέχη) αν είχαν αποδεχτεί την πρόσκλησή μου. Ήταν η πρώτη γραμμή των στελεχών του Αλέξη Τσίπρα. Βασίζομαι σε αυτή την ομάδα».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως:

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα», είπε για τους «6+6».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι στο κόμμα δεν υπάρχουν μεγάλες πολιτικές διαφορές. «Μακάρι να μιλούσαμε για διαφωνίες πολιτικές στα όργανα. Φαίνεται πως η διαφωνία είναι πιο προσωπική και λυπάμαι για αυτό».

Ενώ για τον Παύλο Πολάκη και την ανάρτησή του για τη Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε: «Δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε». Στη συνέχεια, διαχώρισε τη θέση του από το «τοξικό κομμάτι του διαδικτύου».

«Αν ήμουν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα το 2015, δεν θα είχα επιλέξει τον Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών», είπε και κατέληξε στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν θα σταματήσει κανείς την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button